【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXIV

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
頭幾首正
等我唔眼訓再聽成張

devendra banhart - ape in pink marble

有啲音樂偏偏十分低調唔造作唔浮誇
陰啲陰啲咁
最後發現好似比人一刀插入心既感覺
耐聽既碟is alway wins the race
我承認我係因為隻碟好聽所以覺得3D巧令囝
啱啱行完專用區返黎
啱啱先知有個我J開嘅GV男星轉咗行做歌手
好難聽

啱啱香港電台播Clairo啲歌
有冇人聽到
Agree
我選the microphones - the glow pt2
我選Mercury Rev 不過又唔算行低調作風 不過都算係我無限loop之算
無聽電台好耐 多啲播下唔同嘢都係好事來嘅
I ~~~ took my shirt off ~ in the yard

Btw Mount eerie最近兩隻碟我都聽到咸左
好似一個傷心麻甩佬依依哦哦講故講佢死鬼老婆咁
呢類歌係電台播易入口啲, 聽開pop嘅香港人都唔會覺得好突兀
如果香港電台突然播mbv真係會嚇死人
証明你已開始麻甩
屌你老母好彩人地公司有包車上唔洗我搭和諧號

睇下 Muse 新相幾型
睇live會唔會dick up?
屌碧咸入咗Muse咩
之前通利買個$199耳機收收地皮
有咩一千樓下嘅平耳機抵屌

冇嘅買返呢個算
標準答案
Shure SE215
如果你鍾意聽中高音 結他呀PIANO SNARE既聲
咁就IM50 70 IM01
ONKYO E700M都OK
如果鍾意BASS多啲咁就SE215啦
不過SE215其他野都差得好緊要
啲聲好焗
新手入門通常都係IM50 vs SE215
我自己就麻麻地shure
IM70 其實都好似唔洗1k, 用過覺得Ok, 係太大舊戴得耐會有啲痛
我唔知點解戴邊款都會痛
不過IM50/ 70呢啲好似太大舊塞得唔夠入

215辣殺黎=.=
Final audio e4000 e3000 e2000
得罪講句 而家佢哋真係越嚟越柒 睇隻新歌MV真係柒到痴晒線
我嘅中學雞三大巨band
Coldplay
Muse
Linkin Park
三隊已經走哂樣
但如果過幾個月轉iphone係咪買住200蚊屌埋呢幾個月算好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞