【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXIV

1001 回覆
12 Like 1 Dislike

點解我同佢講中文佢要同返我講英文
我有時忙得滯都會轉唔切channel,因為同時間serve緊講唔同語言嘅客人。同埋飛機入面比較嘈聽唔清楚你講野,所以唔知用咩語言回答你。
我估應該係咁。
Y class 我唔會care依D野
C class sorry 我唔會受理依D解釋 愈做愈鳩屎
你老味聽你口音又知你係香港人
同聲同氣唔洗死呀哇
hong kong girls are easy
有時覺得依句真係好撚o岩
點解呀 班女覺得母語低級D呀嘛

最慘係我用日常講開既字眼語句你又唔明
真係好撚厭煩
好撚嬲呀屌
唔明有咩咁好嬲
哇唔得呀 愈諗愈嬲 降下火先

https://www.youtube.com/watch?v=ZesnpBGKtBU
我都想知 著起件制服都取消唔到佢係港產既事實啦
幾樣野既

入閘西面(幾次)
提佢唔好serve餐照serve
Econ 就學森美話當成機一齊走難姐 唔洗care
但Business class 唔應該係咁樣 個服務係要以人為本 唔係佢地洗乜幾你個名同國籍語言

我當當鳩黑算
聽日叫個阿女cancel晒D CX套票佢算
我依排仲要成日要出trip 心情煩躁 我驚機上鬧事上第日頭條
好型 扯左
可能我坐慣econ, 走慣難, 不過我坐咩class我都會對d crew 好有禮貌嘅

CX business我只係坐過一次咁大把, 但俾著我, 我會覺得如果我坐得business, 我對人地嘅修養態度都要襯得返個class.
因航西面又唔係第一日既事 都唔知佢地點教D女
去酒店做過侍應 淨係冇笑容已經比經理屌
上左天D空姐受你薪可以惡過D客

老閪都寫
你寫好我買兩本
買完咁樣影返張相
MONSTER HEAD永遠都係我偶像
https://deafheavens.bandcamp.com/album/ordinary-corrupt-human-love

佢地係咪撚鳩啲METAL友 屌佢地Hipster就直頭玩撚埋正式shoegaze歌
我好鍾意呢隻
暫時係年度Top 5
我對啲cabin crew好多都好有禮貌(特別係空少)
有禮貌到就算佢地對住其他客閪面
一見到我都冇得唔笑番
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞