【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXIV

1001 回覆
12 Like 1 Dislike

LM
耳機我由se215 > westone 1 > final V > se 535

Se215聲唔錯,但好易壞線,用左兩條都係1年未夠就壞

Westone 1就最垃圾 我覺得同一兩百買既耳機無乜分別

Final V特登係日本買,無乜驚喜但不過不失,不過用左幾個月咁岩公司有優惠$2700買se535就轉左

暫時最滿意se535

Player就由iPod classic > Fiio x3 > iPhone 8 最滿意iPod classic

但入歌實在太撚煩,依加直接用s手機portify 聽歌算9數

iPhone 賓周仔用慣左無咩野

聽耐左覺得聽歌最緊要方便 搞咁多野好撚煩
勁耐冇聽muse, 大學時期真係勁J佢地

本來冇諗住聽但見你咁講我又想睇下個mv
個落差應該係Coldplay由Viva La Vida去Mylo Xyloto嗰個level咁上下
佢地個trajectory 都幾似

差唔多時期出道

頭兩隻碟最正

但又係柒咗之後反而仲紅
MUSE家下嗰種劣真係唔係一般咁劣
單曲計Muse暫時仲未夠Coldplay劣
柒味可能會喺新碟全力放送
5000 miles left on the road
200 hours til i’m home

佢架跑車都好慢
youtube成萬個dislike

舊年整過個咁嘅圖
Linkin Park已經冇咗
放長雙眼睇下Muse同Coldplay會點
要改, 噚日先話arobtth 係coldplay 巔峰

始終都係Parachutes最正
但AROBTTH係最平衡到商業同風格嘅一隻
X&Y開始已經開始好似華麗轉身咁崩壞但都叫過得去
hybrid theory你set到咁高
利申 好中意
呢三隊嘅頭兩隻碟真係好正
係經過那些年我轉哂口味之後仍然會同人講我因爲呢啲碟因鍾意呢幾隊band(even啲人笑鳩佢地係commercial crap)
muse而家我連live都唔睇, 因為resistance 之後嗰d佔setlist 太大比例

coldplay 我仲未睇過, 應該都唔會有呢日
我Muse同Linkin Park都未睇過
鍾意佢地嘅時候冇錢睇
大個咗有錢睇但已經嗰鍾意佢地
不過依家Linkin Park就算想睇都唔會再有得睇

依家聽Justin Bieber、阿蛆、坤哥都好過聽Coldplay
https://www.youtube.com/watch?v=39ZfjX9qmwo

live in texas
都唔知風魔幾多青少年
chester 啱啱一年
Chester真係一代年青人嘅偶像
咁我寧願聽Coldplay都唔會聽垃圾坤
坤哥我都聽得出佢想做乜嘅
當然出嚟個效果好差係真
【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放汪阿蛆哪張專輯XXV
https://lih.kg/761798
【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放汪阿蛆哪張專輯XXV
https://lih.kg/761798
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞