【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXIV

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
dklm 點極都點唔到檸檬茶
所以我先會話聽落去個感覺甜絲絲(糖衣)
我第一次聽完隻碟個感覺係好sweet
係咪我搞錯咗啲嘢
但又真係好聽

SKIP SKIP BEN BEN - 鏡中鏡 (2015)

psychedelic noise pop / shoegaze

一直錯過了呢張
好正... (而且我好中意斑斑呢種聲線)
好眼訓都要聽多次先訓

https://skipskipbenben.bandcamp.com/album/mirror-in-mirror

https://youtu.be/xuk7xo0qQDs

我覺得係易入耳左
比起以前sunbather係比聽開啲獨立野嘅人聽得入耳嘅所謂黑金溝gaze
今次係連啲大眾都容易啲接受得到嘅野
但首honeycomb同near我都好鍾意
我早兩日買老麥又係篤完一大輪比錢嗰陣hang機無反應 屌佢老味

最後係去左隔離部機度搞掂
Commercial嘢啱我
我鍾意Honeycomb同Worthless Animal
Haru nemuri 唔錯
感覺似noise版水曜日のカンパネラ,但更加岩聽
而家一見到水曜日のカンパネラ就已經想笑
今年暫時最深刻既兩張album
sons of kemet - your queen is harriet tubman

a.a.l. 2012-2017
巴打識波 第一隻我都loop咗好耐
我都忍得好辛苦
我睇Rhythm Passport俾呢隻碟係十分滿分,真係極少有嘅好評。
我都喺度推過一下 不過Jazz嘢未必太啱indie友
Indie聽到悶咪聽下jazz野囉
jazz 嘢都啱我聽 不過唔係啲可以日日聽嘅野
saved for later

Joy Division Substance
#post-punk #punk rock

Dance, dance, dance, dance, dance, to the radio
B10 場this will destroy you 改左期做 12 月
refund 左, 買返香港嗰場睇算
life time fav
咩都聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞