基真女生墮斃 官斥4教師大話交律政司跟進

346 回覆
1231 Like 6 Dislike
講開教畜,而家真係特別多。中學教高中嗰啲,為左唔影響自己個合格率,成日叫啲學生退學搵出路,堂堂鬧啲學生訓覺唔做野。大佬,如果自己教唔掂就叫人走,咁使鬼你做咩,搵個掃街嘅都做到啦,使每個月政府用幾皮野請你返嚟?用納稅人錢請你返嚟係請你嘅專業,你嘅專業係教書,理論上無論你眼前係咩類型嘅學生,你都有方法搞得佢掂,咁先叫專業。搞唔掂嘅係你條教畜走,唔係個學生走。而家呢啲尸位素餐嘅教畜唔單止賴死唔走,仲成班一日到黑圍爐晌度講是非不務正業,鬧學生踩學生,再衰啲嘅甚至會針對學生。唔怪得而家愈來愈多學生無心向學,甚至覺得返學係受苦
妨礙司法公正 藐視法庭
三年都黎緊
拖左咁耐
其實我好贊成教師呢個職業被將來AI取代
實在太多教畜為禍人間
無人起老師底?
呢啲真係教畜
推到班教畜仆街死
法醫都被人收買咗
姓石 睪 顧
呢3條臭閪必需仆街死
利申 畢左業十幾年比呢3隻老妖搞過
咁撚弱智都做到校長 以為有學生跳樓死可以瞞天過海
校方嘅供詞唔可信,到底有無咁急救係唔確定。目前已知嘅係治療用針孔,而救護員同急症室無用過注射做治療嘅記錄。

其實有無醫護人員可以解答下,法醫咁講嘅意思係嗰啲針孔唔係普通用大頭針之類做成,而係注射過嘅痕跡?但又無詳細解釋醫點判斷係治療用?
死者送抵瑪嘉烈醫院急症室後,女醫生廖韻明亦證實死者無呼吸脈搏,雙腿異常向外彎曲,明顯腳骨已斷,鼻孔內更有大量懷疑腦組織流出,相信是嚴重腦部受傷及顱骨爆裂,最終在八時三十一分判定死亡。廖又稱,由於死者入院時間距離出事時間約半小時,故無法推斷死者墮樓後是否即時死亡。

法醫傅家聰則供稱,除了發現死者身上的傷勢脗合從高處墮下、可致短時間死亡外,死者的左腳踭、左手及右頸亦出現新近針孔,而且與其他外傷沒有時間上的差別。由於上述針孔處於「常見急救會打針嘅位置」,加上屬治療用的針孔,傅估計「有人想做啲急救程序」,將藥物注射到死者靜脈,惟因救護員及急症室醫生均否認曾為羅施針,傅總結:「邊個做就唔知,係好難解釋。」
喂 教畜們學到野未
死者羅芍淇的法醫報告顯示,羅體內的麻黃素嚴重超標,法醫庭上推論麻黃素有可能來自傷風感冒藥,會令羅昏昏欲睡,有可能影響其神智

體內麻黃素嚴重超標,點解係推論傷風感冒藥,無做毒理測試?定係消化咗就驗唔到來源?
班教畜可能要供樓,驚死無咗份工唔講真相,喪盡天良
個法醫已經有晒立場 撐學校嗰邊
黠解咁肯定係「有人想做啲急救程序」?無可能係注射毒藥謀殺
自膠原來有講,法醫續指,該針孔位置與其他外傷沒有時間的差別。不過在血液樣本中,只發現4種感冒藥成分沒有急救藥

真係被呢度巴打講中,
好可能麻黃素係跳樓之後注射上去
香港教畜
15年舊聞,記得果時睇完勁嬲,但最後冇新聞出,印象中冇人被追究責任

有冇知情人可以講多啲,想知果幾個人嘅下場係點?
原來搵返另一篇報導,個法醫有講咁樣嘅手法應該係急救用,但血液樣本只有四種感冒藥成份,無急救藥物成份。其實呢單案真係好可能涉及刑事。
個法醫應該係戴返個頭盔啫。

有注射痕跡,同受傷時間接近,
體內麻黃素超標,
血液樣本只有感冒藥成份,
無急救藥物成份,
救護員同A&E都無用過注射做急救,
呢啲客觀環境證據都指向緊有人係跳樓後注射感冒藥入死者體內。

要推論落去就係有人係跳樓後服藥後神智不清,意外墮落嘅假象
死者送抵瑪嘉烈醫院急症室後,女醫生廖韻明亦證實死者無呼吸脈搏,雙腿異常向外彎曲,明顯腳骨已斷,鼻孔內更有大量懷疑腦組織流出,相信是嚴重腦部受傷及顱骨爆裂,最終在八時三十一分判定死亡。廖又稱,由於死者入院時間距離出事時間約半小時,故無法推斷死者墮樓後是否即時死亡。

法醫傅家聰則供稱,除了發現死者身上的傷勢脗合從高處墮下、可致短時間死亡外,死者的左腳踭、左手及右頸亦出現新近針孔,而且與其他外傷沒有時間上的差別。由於上述針孔處於「常見急救會打針嘅位置」,加上屬治療用的針孔,傅估計「有人想做啲急救程序」,將藥物注射到死者靜脈,惟因救護員及急症室醫生均否認曾為羅施針,傅總結:「邊個做就唔知,係好難解釋。」
個法醫已經有晒立場 撐學校嗰邊
黠解咁肯定係「有人想做啲急救程序」?無可能係注射毒藥謀殺
原來搵返另一篇報導,個法醫有講咁樣嘅手法應該係急救用,但血液樣本只有四種感冒藥成份,無急救藥物成份。其實呢單案真係好可能涉及刑事。
個法醫應該係戴返個頭盔啫。

有注射痕跡,同受傷時間接近,
體內麻黃素超標,
血液樣本只有感冒藥成份,
無急救藥物成份,
救護員同A&E都無用過注射做急救,
呢啲客觀環境證據都指向緊有人係跳樓後注射感冒藥入死者體內。

要推論落去就係有人係事件發生後,想做成對方係服藥後神智不清,意外墮落嘅假象
dllm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞