基真女生墮斃 官斥4教師大話交律政司跟進

346 回覆
1231 Like 6 Dislike
你邊隻眼見到個法醫有立場? 佢嘅工作係驗屍,冇睇過驗屍報告就google下一份報告包括啲咩
佢見到右頸、左手肘前方及左腿內側均發現針孔,而又係屬治療用的針孔,又係常見急救會打針嘅位置,所以推斷為「治療目的針孔」合情合理,有咩立場可言?

救護員出車坐底好缺人會出2個,正常一般情況下3-4個,冇理由都冇必要講大話否認施針,急症室醫生更加冇可能。明眼人一睇就知邊到有鬼。副校長石玲身為聖約翰救傷隊教官,DR ABC regulation C就已經check circulation, 冇心跳唔打999打救傷隊你問100個人100個都會話你精神病。法醫唔咁講話「邊個做就唔知,係好難解釋。」,唔通直指話係有醫療背景嘅石玲做咩。

麻黄碱的使用方法包括口服、藉由肌肉或靜脈注射,也可透過皮下注射。靜脈注射的麻醉效果最快顯現,其次是肌肉注射,大約需要20分鐘的作用時間,而經由口服大約需一小時。當使用注射方式給予麻黃素時,麻醉時效可持續約一小時,口服方式則可維持達四小時之久。常見的副作用包括睡眠障礙、焦慮、頭痛、產生幻覺、高血壓、心搏過快與失去食慾,甚至可能會有排尿障礙。較嚴重的症狀包括中風、心臟病和藥物成癮。

法醫話驗到血液中麻黄素超標10倍,佢可能係口服但又可能係注射,口服經胃入血到circulate全身要有一定時間先可超標10倍,加上其大嘅副作用,小則焦慮、頭痛、產生幻覺、高血壓,大則中風、昏迷,冇可能中間唔發現有異樣。如用注射方式點解佢要注射?係死前定後? 醫護人員都係有專業守則,要宣誓,佢係死者死前做注射要寫報告,佢點解唔做?佢做完注射唔寫報告遺反守則會有審查,佢死後注射就更加可能涉及刑事!
佢究竟注射啲咩幾時注射其實真係要查
法醫續指,該針孔位置與其他外傷沒有時間的差別。不過在血液樣本中,只發現4種感冒藥成分,沒有急救藥

請問如果係口服感冒藥大約要食幾多劑量先會麻黃素超標10倍?
補充多句,人死後血液係靜止,所以死後注射呢3個位只會停留係呢3個針孔位,可能附近都有trace amount by diffusion,但唔會全身血液都有呢隻chemical

唔排除死者墮樓後可能未死,有人做静脈注射,特登call St John等半個鐘,等藥物circulate全身,製造過量服藥假象
該針孔位置與其他外傷沒有時間的差別 

應該係咁講,冇明顯嘅時間差別
差一、兩分鐘;一、兩個字法醫係驗唔出個分別
但就差個一兩分鐘嘅前後次序 可能就係刑事謀殺
講真,如果真係事後注射,在場教職員即係上庭嗰幾個,一定目擊到
就算唔係自己殺
知道有學生出事都會內疚掛
點解仲可以繼續講咁多大話仲要講到玩咁
隔離登都有幾隻教畜,2個都賭馬,一個話想將d女學生當勝威旺騎

一個3x歲有3個學生妹女友,又係賭開馬,日日蒲天光,日頭上隔離登,成日北上叫雞玩女,租左幾間房方便玩女,話香港學生差,話大陸多靚女又平,踩到香港一pet泥,前幾年話攪大女友肚結婚但繼續滾,又話有教私補一個鐘收幾千蚊,讀科大數學系,屋企人住華富

佢地完全冇講要備課要做活動
有晒計劃
佢學校啲家長冇人關注/施壓
現實版既14歲的教科書

班教畜連人都唔係
https://topick.hket.com/article/654352/%E5%AE%B6%E9%95%B7%EF%BC%9A%E4%B8%8D%E6%95%A2%E5%91%8A%E8%A8%B4%E4%BA%BA%20%E5%AD%A9%E5%AD%90%E8%AE%80%E5%9F%BA%E7%9C%9F

Baby Condom一早被打手全面進場,而另外有啲家長都驚,但連轉校都唔敢(咁中途轉校又真係難) 。

當時死因庭聆卓係暑假,到9月開學兩個副校都請病假無返。而嗰個石玲到2017年都仲有做
到底有幾狠心先可以見住個妹妹仔咁樣都唔撚報警
果幾條仆街咁都冇報應
忘我論真係好撚on9 可唔可以釘佢牌唔好俾佢再誤人子弟
單案一日唔查落去
佢地都可以繼續逍遙法外
誤人子弟者,最後必到十九層地獄。
好恐怖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞