[遵理] Hong Sir 可能同其它YY Lam黨員一樣伏

496 回覆
445 Like 3 Dislike
吹水有個譜啵,以燈塔份上市報告講佢份收入
要5球攪到走佬有點難
基本上佢是旦行入一間銀行,拎份稅單/糧單出黎 ,都唔難搵一間幫佢清數
可能 141 借左大耳窿 啲息貴到還唔到呀? 炒窿股票?
而家係講緊141有能力以正常途徑借錢,佢以正常途徑借錢而收入夠高還得起,根本唔會有事
無錯,調返轉去諗
假設你月入2萬,輸左50萬,要搵間銀行借比你還錢、相對都唔難、衰極搵安信都得

睇返燈塔份報告、雞蟲年收入應該有3球, 當保守計2球...
你話借5千萬就未必有銀行敢做
但借500萬黎講,我諗你手持2年稅單,講緊有200萬年薪,唔會借唔到
提供多一個資訊:佢當時係有問遵理借錢還債,
而且下面有幾個助教無糧出 (唔係遵理出個筆,係佢自己出個筆)
加上佢借財仔嚟冚財仔,而且仲要愈借愈多,佢無錢還係一啲都唔出奇

利申:前遵理員工
漏左樣
連登仔

hong sir 請唔請人? 個個post撳負評唔悶咩?
會唔會係佢差既錢根本唔只5m?或者佢gross income 冇3m咁多?(姐係佢年報個收入仲要再扣其他野)
我都想康蛇請我
聽聞肥康住天水圍 好吻合 好想有人出來爆料
都係果句
呢個年代有權有勢
你話1+1=3都會有信
低調教真理唔搞朋輩反而比人老屈
正如香港記者係北京比人老屈打公安一樣
點解呢排咁多補習社
燈塔內鬥 我哋食花生都食到飽
ching 有咩高見?
可能已經問銀行借左呢 who knows
追晒post 等樓主繼續爆

btw 點解AY account係垃圾 唔明點解有人補
Hayson liu 真心教得好
課後問書又細心 wts又覆得快
本身有錢仔 有核數師唔做做補習
重點係希神真係有學歷
港大會計 會考高考都A dse5**
高中讀恒商都第一
好心考4就唔好誤人子弟

Btw跟過OM
覺得有料

食女有料
好心考4就唔好誤人子弟

Btw跟過OM
覺得有料

食女有料

講事實又嬲
肥仔大學唔係主修acct 可能你live問佢acct佢都答唔到
個時中學同學補佢都feel到佢連教core 既accounting都有啲疾
勝在同學好fd 個時中學成班人同佢好熟又會互相係fb留言一兩句 後來炒晒dse
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞