珠海學院第一次的升格評審失敗

353 回覆
187 Like 6 Dislike
收皮啦,OU仔
扮勿春

樹仁篇野係系Secret道Copy過黎

由話自已係樹仁畢業生的人寫
白先勇嚟,廁所先會有廁紙的準大學。(過唔倒評審的)

https://www.inmediahk.net/node/1053216

事實究竟點
之前一個星期五同個珠海畢業生去過,嗰圖書館算靚,但學生人數堅係少。符合唔到個條件
on9先會信埋呢些希望式的未來野
(投資活動除外)
大陸有錢,你香港台灣有鬼錢
私立大學冇錢死撚硬
唔奶共死多十錢重
佢地之係年青人

好多都係未成年

考DSE中六都係17歲倒

信錯好正常

販賣希望係唔公平

希望第時可以立法規管學店的宣傳手法

我地唔應該遣責受害者唔夠聰明
當你信錯佢上錯船重要比幾十萬買一張唔知有無用的沙紙

然後要還債,就會明白佢地痛苦所在

港女留學畢業搵唔到工告英大學!網民:要包生仔?

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2028205/%E6%B8%AF%E5%A5%B3%E7%95%99%E5%AD%B8%E7%95%A2%E6%A5%AD%E6%90%B5%E5%94%94%E5%88%B0%E5%B7%A5%E5%91%8A%E8%8B%B1%E5%A4%A7%E5%AD%B8%EF%BC%81%E7%B6%B2%E6%B0%91%EF%BC%9A%E8%A6%81%E5%8C%85%E7%94%9F%E4%BB%94%EF%BC%9F

係唔道德,我恥笑唔落

由2008年至今,珠海舊生聽過無數次升格的假希望,已經拖延、甚至欺騙珠海同學十年,校政透明度至今毫無改善,升格事宜同學蒙在鼓裡

未夠班入八大就係度死R名
(投資活動除外)
佢地之係年青人

好多都係未成年

考DSE中六都係17歲倒

信錯好正常

販賣希望係唔公平

希望第時可以立法規管學店的宣傳手法

我地唔應該遣責受害者唔夠聰明

That's why you need to study in Chu Hai College

You know, 以太幣創辦人(Vitalik Buterin),是世界第二大加密電子貨幣的創立者,在2013年提出,當時年僅19歲,2015年發行創立時也只是21歲,現在都只係24歲。

唔好懶年輕唔夠聰明好唔好。
你可以話唔道德
但人地冇騙個黎
如果咁都唔道德
全世界所有對未來投機的機構(股樓金市和賭場)都應該要勒令摺埋。
由2008年至今,珠海舊生聽過無數次升格的假希望,已經拖延、甚至欺騙珠海同學十年,校政透明度至今毫無改善,升格事宜同學蒙在鼓裡

未夠班入八大就係度死R名
(投資活動除外)
當你信錯佢上錯船重要比幾十萬買一張唔知有無用的沙紙

然後要還債,就會明白佢地痛苦所在

港女留學畢業搵唔到工告英大學!網民:要包生仔?

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2028205/%E6%B8%AF%E5%A5%B3%E7%95%99%E5%AD%B8%E7%95%A2%E6%A5%AD%E6%90%B5%E5%94%94%E5%88%B0%E5%B7%A5%E5%91%8A%E8%8B%B1%E5%A4%A7%E5%AD%B8%EF%BC%81%E7%B6%B2%E6%B0%91%EF%BC%9A%E8%A6%81%E5%8C%85%E7%94%9F%E4%BB%94%EF%BC%9F

係唔道德,我恥笑唔落

你可以話唔道德,
但人地冇騙個

如果咁都唔道德
全世界所有對未來投機的機構(股樓金市和賭場)都應該要勒令摺埋。
佢地係未成年人士,需要更多保護

正如未成年人士不得進入賭埸

唔可以楂車

同埋,有無騙個你要視乎佢珠海學院知唔知係大話

如果明知短時間升格的機會唔大,跟住係星島成版報紙話好有信心

這是存心誤導
講真,入得珠海,都係因為你成績入唔到樹仁和嶺大呢些大學

何來誤導呢?
人地話將來可能升格大學
只不過係俾過希望你
但你應該預左呢個希望成真的機會不高。
如果咁都唔明,你的智慧,就不配做大學生,證明更加不應升格大學。
未滿18歲係未成年人士,入面有蠢人,但亦都有人特別聰明

但不代表弱者唔需要保護

正如上年好似有個智障人士比人誤導簽左幾十萬健身Contract

賣煙廣告都有規範

點解學店賣廣告就可以除口up

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/62894/%E6%99%BA%E9%9A%9C%E4%BA%BA%E5%A3%AB%E5%B1%A2%E8%A2%AB%E4%B8%8D%E8%89%AF%E7%87%9F%E5%95%86%E8%80%85%E8%AA%98%E9%A8%99-%E5%BC%B5%E8%B6%85%E9%9B%84%E6%96%A5%E7%BC%BA%E4%B9%8F%E7%9B%A3%E8%AD%B7%E6%A9%9F%E5%88%B6
你地唔係普通的未成年人
已係已經將近18歲的大專生

大專生,理應有足夠智慧,判斷呢些咁簡單的道理。

你話你未成年,且剛小學畢業,就當然要保護
第一,你報讀得珠海,已經係準大專生,智慧理應有一定的程度

你搵普通的未成年人,仲要搵個智障青年去比,你係咪自我侮辱自己的智慧,仲侮辱埋一眾珠海生的智慧?
如果你認為
你地蠢到連呢樣道理都唔明白
咁珠海真係收錯左你地
你應該返返去讀毅進/ive found cert好過
學校好似上左水

智障一樣可以報名,唔係報左就係準大專生

智障青年係一個極端例子,我講緊係每個人都有獲取正確資訊的權利

如果學店鋪天蓋地吹噓升格或者就業前景,目的係要收多的學生,

呢個係不負責任,就算係財仔,然加法例要求都要加一句「借錢緊要還,咪比錢中介」

你唔會話佢地係成年人所以借錢係佢抵死,吸煙死左係佢抵死

應該要有多的支援比佢地明白決定的後果

所以除左要恥笑個的差人幾十萬出黎搵得一萬蚊,唔好唔記得要插埋學校一份

「成就你的成就」,珠海學院你配嗎?

http://www.inmediahk.net/node/1036256
準大學生
咁撚少人讀,唔殺校都執到啦,仲妄想升格?
人生攻擊,係珠海學院打手的一大特點

其實剩係得珠海學院打手會人生攻擊

一有學生反對就話佢廢,就人生攻擊,同埋鎮壓,為的係保持你的形象

香討的筆漬同你一模一樣

唔洗扮啦,認左佢啦,五毛

今日就叫眾巴打睇清楚珠海學院的真面目

金玉其外,敗絮其中

剩係識得宣傳,完全唔理學生的合理權益

唔當學生係人,剩係在乎收生數字

你當學生係人定係數字,你答我呀?

係人定數字?

就睇你敢唔敢答

以下內容轉自香討,同上面個五毛一模一樣

點呀?KMeansClustering,似唔似呀?大家點睇?

學校設施差、少應該都預左啦
如果嫌差只怪自己當日無好好評估, 考慮清楚
吃少少苦頭就投訴, 注意你只係投訴, 冇實際、可行ge建議幫助解決問題
當然有些投訴我都有同感, 但係有d問題普遍存在, 甚至唔多合理
樓主比我一種驕生慣養, 有不滿就投訴的感覺
你keep住這種態度,
珠海不適合你, 你也不適合珠海
你入錯珠海, 珠海亦收錯你

唔好話後悔入錯珠海, 只可以後悔冇讀好書
除非你有8大degree offer都走過來
再講, 入左asso你就一定好幸福?兩年ge好設施, 之後保證上八大?
入珠海, 由頭到尾都係我地自己ge選擇
可以對珠海有要求, 但請各位實際一點

http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=8726526&extra=&page=2
[DSE 18分的學生有福了]免費讀大學(好似即將係)
[DSE 12(最低入學要求33222)-14 同15-17分學生都唔執輸]分別$13000 同$8000 蚊讀大學(好似即將係)抵到爛啦

[GPA2.3都可以用$18200 係CHU讀正

我真的迫不及待想玩玩了 有無人john同些牙?
明德夠有啦,無咩特別

而且可以用HKU facility

重要有埋三萬蚊學卷

https://www.centennialcollege.hku.hk/tc/link/DSE-Scholarship-2018-2019

獲全額獎學金可同時獲得政府3.08萬元免入息審查資助
第一年及第二年
香港中學文憑試成績達以下分數^保證 每年可獲下列全額獎學金/學費減免:

HKDSE分數 每年獎學金/學費減免 實際每年需繳學費
17分或以上 全額獎學金 HK$0*
15-16分 減免 ½ 學費 HK$13,700#
13-14分 減免 ⅓ 學費 HK$28,200#
獲學費減免的本地學生,如因經濟困難或具有其他才能而透過校長推薦計劃申請入學,首兩年可額外獲得每年2萬元資助。

第三年及第四年
獎勵學業成績有進步的學生,所有同學於第三及第四年的獎學金/學費減免會與他們在二年級及三年級時的在校成績(YGPA)掛鈎:

YGPA≈分數 每年獎學金/學費減免 實際每年需繳學費
3.20 或以上 全額獎學金 HK$0*
2.80 - 3.19 減免 ½ 學費 HK$18,700#
2.40 - 2.79 減免 ⅓ 學費 HK$35,200#

備註:
^ 文憑試分數以英國語文、中國語文、數學(必修部分)、通識教育及 1 個選修科目計算。
* 獲全額獎學金的學生,可同時獲得政府3.08萬元免入息審查資助 (成功申請須視乎教育局決定)。
# 實際每年需繳學費已扣除政府3.08萬元免入息審查資助 (成功申請須視乎教育局決定)。
≈ YGPA:每年的成績平均積點。

而且人地係無條件的唔洗GPA高都可以續,珠海學院讀讀下唔過3可能勿都無,最後得番一年有,其他年無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞