珠海學院第一次的升格評審失敗

353 回覆
187 Like 6 Dislike
甘又唔好甘講

OUHK勿都唔洗就升倒

然加要珠海入倒先升倒

一陣又走出黎話唔公平
諗起珠海都要打大專真係痴撚線,場場俾人炒
曾幾何時珠海書院係掛青天白日滿地紅旗
此情不再
好似連毓民都係個度教過書
想笑撚死人咩
呢間野最大問題係個名,叫珠海學院成浸陸味,一聽到個名就諗起5星紅旗個珠海[img]assets/faces/dog/smile.gif[/img] [img]assets/faces/dog/smile.gif[/img]
此情不再
好似連毓民都係個度教過書[img]assets/faces/dog/scare.gif[/img]

校訓 以建民國 以進大同
呢間野最大問題係個名,叫珠海學院成浸陸味,一聽到個名就諗起5星紅旗個珠海[img]assets/faces/dog/smile.gif[/img] [img]assets/faces/dog/smile.gif[/img]
此情不再
好似連毓民都係個度教過書[img]assets/faces/dog/scare.gif[/img]

校訓 以建民國 以進大同
求智珠 通四海

https://hk.news.appledaily.com/china/realtime/article/20160603/55180088

冇人會認果條廢老改既垃圾校訓
遲早變到能仁咁
係我就掛番 青天白日滿地紅
殺校咪殺囉 至少有番啲骨氣
好過宜家奶共 奶完又要升唔到
或者轉為收啲支那“留學生”
雖然珠海呢個名對佢地有歷史價值 但Chu hai真係無乜吸引力
實信你架
垃圾學校咪撚讀
珠海
豬閪個底真係好難洗 以前就係荃灣中學咁細,依加係咖啡灣係大但對市區人黎講遠到仆街。不如拼入i大做top up算啦,無撚得搞架喇。
其實私立大學或學院有個優勢就係冇大陸人
八大收咁能多nds, 真係搞能柒自己
遲早都係不了,變相返大陸讀書,尤其係中大仲要有深圳分校
聽講明愛專上學院2020年都升格大學有無人知真定假?
細妹下届dse 想讀nursing 所以想問下
香港百大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞