【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXIII

1001 回覆
12 Like 3 Dislike

三隊都非常喜歡,場地又正。如果我人在香港應該狗衝左去買機票飛過去
Momguamaum
Deja Vu

睇rick&morty聽到

#postrock
講起自殺,Anthony Bourdain 自殺真係令我感觸良多。 原來到你有$有 fame 有 dream job, 個人生一樣咁絶望。。。其實有depression symptom,真係要睇醫生
唔洗睇書 聽得多就識分 好似睇AV咁 無人教都識分咩category
rateyourmusic
我覺得佢對音樂既genre tagging都幾準確
我又係無師自通嗰啲
搵到新band通常會google下咩genre
聽多幾隊就明唔同genre嘅特色
加埋wiki都有講下
Wiki 好多時genre果欄都係鳩黎
呢場咩show
睇AV同聽indie 野其實幾似
發行商、系列片、甚至導演,都係digging既方向
(如果dmm係av資料入面加埋男優就好,咁就可以query by男優)
我睇gv都係睇發行商
有啲label嘅片我係未睇已經知唔啱睇
就算個演員係我鍾意嘅
有啲啱睇嘅我會照俾月費供住間label
正皮 is for 俾月費睇咸片
我對av產業淨係貢獻過一隻dvd
之前整理music library諗住逐隻album wiki下睇下係咩genre
發現啲分類真係亂鳩嚟
咩都avant-grade
諗起人地請大隻model拍動作片俾你睇都要成本
月俾一百幾十支持下都應該

之前有啲音樂label都搞過subscription
我有諗過直接sub呢啲label而唔係Spotify/Apple Music
Te’ + Jambinai + Dabda
https://www.facebook.com/events/1829436027365775??ti=ia
場地係一個貨櫃場改造成嘅cultural hub:
老老實實 依家分genre相對上比以前更加難 唔好話一隻碟有唔同genre嘅歌 有時一隻歌都有好幾種音樂原素 不過 音樂分類嘅嘢都係方便大家未聽過都知隻嘢大概出來係咩嘢樣 最開心都係啱啱開始認識 發掘再深究嗰個感覺同經驗 試過真係返唔到轉頭

https://itunes.apple.com/hk/album/soil/1352429003?l=en

國際巴有無聽哩隻? 各路好評 今日見bandcamp都吹奏了
諗緊訂唔訂膠
見到依個look又諗起有年去某個fashon show有個咁上下既nigga 走埋黎同我家姐搭訕抄牌
嚇到佢走左入廁所
繼續小蝦米

蝦米 Pakk d相似藝人
求其播
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞