【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXIII

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
我會去啊
有無人會睇禮拜四至五嘅搖滾大俠奏
我自己睇禮拜五嗰場
希望paul哥會唱beyond三子時期嘅歌

Arcana - Dark Age of Reason

Darkwave, Neo-Classical, Debut, Remastered, Cold Meat Industry Records

https://itunes.apple.com/hk/album/dark-age-of-reason-remastered/1385980577?l=en

隻碟係佢哋嘅debut 最近remastered 咁順便就懷舊一下 當年隻碟係喺傳奇廠牌Cold Meat Industry出的 聽個名都知啲出品係啲dark ambient, darkwave, neo-classical, death industrial 之類嘅嘢 不過所有嘢都已成歷史了
巴打自己去?
乜原來CMI收左皮
真係太耐冇留意啲post-industrial野
點解你嗰個會多咗the london

做野聽下電子
美國人係咁叫

Tenniscoats - The Ending Theme (2002)

呀好焦慮呀呀呀呀呀!

https://www.youtube.com/watch?v=qnVcCojsXZ8
因為同美國band撞名,所以係美國要改名

出過三隻LP隻隻都有驚喜

.......好想訓覺
https://www.youtube.com/watch?v=Gamo9bsb_9s

讓我對這世界好奇
讓我信自己的真理
讓我有個永遠假期
讓我渴睡也可嬉戲
從今天開始 相識當作別離
時間就似活多一世紀

What a sophomore album...
For a pop band with a perfect debut

Easier to run直落faint
當有一日你聽得明「毫無代價唱最幸福的歌」既時候,証明你已經老了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞