【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXIII

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
應該話 我覺得要老一輩認錯係冇可能
不得不承認小蝦米個indie收藏曲量真係好強大
依隻一出就賣清光 影都冇既新碟居然都有

哩啲係人性 後生一輩都一樣 不過啲廢老表現得好出面 好樣衰
留意到好多老闆級既華人60/50後前輩都冇終生學習依個概念
有既只係向上比較既動力 但唔會視平輩/後輩既知識係一回事

試過同幾個前輩食飯傾開 開會 依個問題
關於煩瑣既會議議程其實必然唔會得到盡善既結論(因為根本唔針對性) 為中底層員工所製造出黎既壓力 時間上既損失st 班前輩們根本唔會將依D無形既cost考慮在內 只係放眼於落到會計
實實在在既數字 對佢地黎講先係所謂既成本 依種思想其實好落後

事實上當我地開始唔再進行一切既例會 每次開既會都係小型會議 議題針對性 時間盡量係十五分鐘到三十分鐘內完成 完成自己果部份既員工可以隨便離席 係實行起上黎好成功 因為公司個效率的確係高左好多 每次員工會好清楚自己要準備d咩 好清楚每一次既討論個方向係咩 好清楚知道黎緊個目標 我地要得到d咩

而當我將自己既方法分享出黎 得黎既答覆就係 「世姪, 你間公司同我間公司點可以咁比呢? 你仲有排學呀!」

最少我仲會去學
呢隻歌好似好強勢
拉到落去會見到有咩會員聽緊呢隻歌
The Quip
Almost the Same

呢隊又係2009-2010爆出又消失左但我好鍾意嘅band,同the plastic day, apollo 18一樣
唔比我改11-11-1111生日
我有份吹奏
今日行開想搵jonny greenwood
同zoo老細吹咗好耐
佢話想搞個fb gp for賣碟
我覺得好難聽
老細話上年靜,今年重靜,各位巴打一齊幫幫手
有咩吹
我覺得要認錯好簡單
講開我都一排無上去
個人好乏力,突然想聽d punk野,fugazi, minor threat

Daytripper
Brownpaper

https://dingndents.bandcamp.com/album/brownpaper

呢隻碟終於復活好幸福。有埋2001年隻《收集家》就完美。
但佢地好似好仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞