Ya who who Martha! (130)

1001 回覆
37 Like 7 Dislike
happy Logan 好似寫沙窩劇本
大麻之父

daddy仲要受良心責備幾多次
啲網站預計支那iw應該會接近30億
殘體注意 仲有呢張圖
原來比例上支那最多人睇嘅係antman 有冇人知點解
因為大陸係真正”MCU fan base”
唔係細分邊個英雄
冇返十年八年都唔洗旨意出
次次睇到Thor3差少少過gotg2就覺得唔抵
明明Thor3好睇d
而家你地見到mojo個數字係滯後左兩三日
暫時mark左1.275B
美媒預測今個weekend北美會返多0.06xB
我假設會係1.34B

大陸而家預測3B rmb,換返hkd 3.6左右
我當接近4B hkd好未,計返usd係0.5B

1.34B + 0.5B = 1.84B

咁另外仲要0.23先過SWTFA 2.068
之後再多0.12先過Titanic 2.187
有冇可能呢?試下計:

計埋今個周末(第17日)北美總和0.55
用MCU排第二嘅AVG1做參考
AVG1第17日0.457,埋單0.621,即係跑多0.2
但AVG1當時未有大base,結構係靠續航力
所以參考埋AOU,因為佢口碑麻麻,續航好差
第17日0.372,埋單0.455,即係仲有0.08
今次IW我用前兩集平均計,仲有0.14水位
但觀乎IW個scale較大,加20%,當0.17
即係IW北美埋單有0.72

一向MCU foreign平均係北美2倍(BP另計)
再減埋頭先計左嘅大陸0.5 = 0.94
foreign而家0.79,仲有0.15

所以由而家起計到全球落畫
北美0.17+大陸以外其他0.15= 0.32
即係有機會過到SWTFA,但過唔到Titanic
但咁計已經好樂觀,因為黎緊有SW DP
所以大陸點爆都冇用
其他區比較弱,再加速跌就冇2B
你地以後都應該咁計
我睇咗14000605次結局 DC只贏Marvel一次
https://lihkg.com/thread/661826/page/1?ref=ios
有無人知Secret base返左Loki 既cosbaby未?
唔緊要,仲有4,個套先係大結局
話唔定 mordo 都變左灰
當無左回事啦
同埋電視以後可唔可以只簡d街頭英雄黎拍
依d成個種族玩到咁大的唔好掂
成本唔高點拍依d
我想問,如果,假設
Inhumans重開電影版,計Phase4入面
換過班勁嘅編導、CG、音樂、設計團隊
但故事同演員都跟返TV版落,有冇得諗
inhumans 唔似 spidey 咁多人識,
如果唔講起源就算 marvel fans 入場睇應該會睇到一頭霧水
有異能版的黑豹一族
咁marvel大多都無人識架啦
其他咪一樣得,同佢點拍姐
同埋今時今日拍咩都有人睇架啦
最多評價差,票房閪極有譜
好驚marvel其他英雄俾電視劇玩爛
X men F4 Namor版權已經未搞掂
街頭嗰班又俾晒Netflix玩
Ghost rider又玩爛
Phase4電影仲有幾多新題材可以玩
我淨係諗到Nova
咁又未必嘅
仲有好多其他地方上緊 當今個禮拜週末已經上咗1.5嘅話 其實好大機會可以上2b
黑歷史算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞