IT界討論區:(26) 消失的討論區

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
vs 正呀
咩都可以 dot 出來,唔好咩?
有Sytnax error compile 唔到,debug 易好多
community 都好夠用
又快啲提示auto complete 又醒
二極好垃圾
community都夠了
搞到我一寫python就成版syntax error
已經無藥可救
我玩ACM/ICPC嗰類嘢就話用C++啫,實際作用都俾啲更high level取代啦,而家寫GUI都好多用Python啦。
java版既visual studio
personal要四千咩
定係enterprise?
好多公司都偷偷地用community
唔駛諗都知 佢地個vs永遠都唔肯比錢買
一係就係vs 200x enterprise
連.net core都唔駛旨意用
可以安心用vs code做開發
寫Python用vscode就夠了
highlight error + intellisense
好多老屎忽覺得 SOFTWARE 唔值錢
HARDWAREB值錢啲
唔係話m$打手
我覺得win10同office 365都好平
win10買左一條liscense等於半世支援
office 365剩買1tb放野都值
m$都有定價過高既野
包括azure vm同佢果一抽野
同埋surface book 2in1電腦

不過如果計番windows server個licenese計
要windows platform黎host asp .net 果類既話
恐怕始終都係azure平
佢根本個license唔洗另外收錢 屈機
明明自己做it但唔專重番同業係咩玩法
試下CLAIM工傷

btw 用用下d logic去哂stored proc同js到
C#愈來愈少寫 基本上都只係做個connection去db
大把打份工ja
你估個個好似你咁研究呢樣個樣
唔通自己出?
本身份工base低,有double pay同花紅。 早幾日19agent彈份工比我,話有double pay.去到見完,有offer。 點知簽約果陣問翻間公司先話無double pay無花紅。 甘搞法無乜加到人工, 份約我就on99甘簽左, 宜家唸翻,打電話reject會唔會比間公司屌
IT Support現在係咩水位?17k係唔係算高?
咪咁on 9好唔好!!
無double pay無花紅無乜加到人工轉工?
傻仔先會做!!
agent都好信?
reject咪reject
怕乜
佢屌你你咪屌返佢
無$請人唔好學人請人
第一日返工遞信 完
其實可以理直氣壯reject
係agent俾錯info你
係agent呃你
reject la 驚咩
況且double pay 同花紅, 第一年都出唔足
人工冇乜點加我就唔轉喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞