GoPro Hero 5 討論

418 回覆
6 Like 1 Dislike
3way 唔好淘 要買正版
利申旅行爛咗
想買smart remote
有冇巴打用緊?
有冇巴打用緊?

用apple watch
有冇巴打用緊?

用apple watch

又好似有啲道理
Remote 都720

Apple Watch要connect iPhone, 即係要3樣開住
我用返3+個隻
Apple Watch要connect iPhone, 即係要3樣開住
我用返3+個隻

唔可以獨立用apple watch?
我用返3+個隻

唔得架,一定要iPhone pair住GoPro之後先可以用Apple watch app去remote,非常on9
我用返3+個隻

唔得架,一定要iPhone pair住GoPro之後先可以用Apple watch app去remote,非常on9

咁唔駛考慮
買remote就係唔想開電話
想問下啲stabilizer有無平版
session拍片好震
session拍片好震

同問
有咩原裝嘢必買?

利申:得chesty係正版
Hero 5係CRC 賣2千8,買唔買得過呢
想問下有冇D手機,相機,action cam都岩用既stabilizer?
另外咩牌子好? 去cam2睇都係得飛宇

相機鏡幾重先
session拍片好震

feiyu 舊版gimbal 應該啱session 用

1000唔洗
Hero 5係CRC 賣2千8,買唔買得過呢

咁撚平
Gopro原廠 Karma Grip VS 大陸Feiyu G5 又點睇? 兩者都係最新,為Hero5而設。

G5有防水&平啲
Karma Grip靚仔啲,同埋保值啲(好似係)

其他功能上有咩大分別?
價錢G5平幾舊
但最重要都係操控同出咗黎嘅效果…我喺YouTube搵唔到認真嘅比較片
周圍都冇得買remote
周圍都冇得買remote

咁誇張
用緊hero4 black
大家用咩剪片多
買唔買remote 好
定電話夠? 分別係?
Gopro原廠 Karma Grip VS 大陸Feiyu G5 又點睇? 兩者都係最新,為Hero5而設。

G5有防水&平啲

其他功能上有咩大分別?
價錢G5平幾舊
但最重要都係操控同出咗黎嘅效果…我喺YouTube搵唔到認真嘅比較片

用緊karma grip 無用過feiyu G5
前者拍片幾穩定 最重要係佢可以幫hero5充埋電
Hero5即時變核電 拍咗三個幾鐘嘅片 karma grip仲有兩格電 (hero5因爲已經充住電 可以唔使佢電量)
你有搵過片都會知佢係sell整合GoPro 開karma grip會開埋GoPro 關機都係 上面已經有制可以開始同埋停止錄影 跟機嘅GoPro mount可以比你用現有嘅配件mount住 例如掛係backpack
缺點對比G5當然係無防水 同埋拍攝模式單調 淨係向前 中途影自己就要轉一轉支grip向自己 但問題不大
你地買邊隻sd卡錄4k?
你地買邊隻sd卡錄4k?

我買錯左慢卡 錄4k個write speed最少要有60 mb/s

G5有防水&平啲

其他功能上有咩大分別?
價錢G5平幾舊

用緊karma grip 無用過feiyu G5
前者拍片幾穩定 最重要係佢可以幫hero5充埋電
Hero5即時變核電 拍咗三個幾鐘嘅片 karma grip仲有兩格電 (hero5因爲已經充住電 可以唔使佢電量)
你有搵過片都會知佢係sell整合GoPro 開karma grip會開埋GoPro 關機都係 上面已經有制可以開始同埋停止錄影 跟機嘅GoPro mount可以比你用現有嘅配件mount住 例如掛係backpack
缺點對比G5當然係無防水 同埋拍攝模式單調 淨係向前 中途影自己就要轉一轉支grip向自己 但問題不大

karma grip係垃圾
裝完會蓋住gopro5個收音
同埋會優先用grip既電去叉gopro,如果gopro 20%電,grip滿電,最後會gopro滿電,grip無哂電,一定要用線叉,反智。
底又唔平,無得借力放平面上,大舊,得二個鍾電量,制無實體,夾背帶會禁錯制。
貴幾舊,又要拆蓋無左防水,又怕唔見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞