GoPro Hero 5 討論

418 回覆
6 Like 1 Dislike
跟上面巴打去咗始創買
Hero5 加 dual battery pack 3280
先頭喺price.com見到好多負皮有d淆底
但係去到舖頭 d staff好好
畀完錢肯幫我慢慢試 (我屌晒d惡意抹黑打手全家)

Micro sd 卡去咗旺電3樓買 sandisk extreme pro 64gb 268

Feiyu g5去咗總統商業買 2000蚊行貨
同層有間賣水貨1780
先頭都諗咗陣

但係水貨間舖看舖條友見我入去都唔擺低電話又唔望我
答我問題又鳩鳩屎屎咁
又見佢其他化個盒面寫住「三禾」
就轉咗去行貨個間買

去到行貨嗰間佢未收我錢已經肯開盒幫我裝埋gopro上去試
又教我點用
途中有兩個𡃁仔走入嚟買cpl filter佢又教佢地野
總結係即使貴220蚊只係買行貨嗰間嘅service 同購物體驗都畀得條氣好順
巴打們啱啱試機 拍片靜嘅時候好重 noise 點搞?

樓上講左,始創

早幾日唔爭氣唔等個fd係代理拎,買左

宜家手頭有hero3+ , hero5 , feiyu wg

其實唔介意副廠電的話,宜家最抵係咁玩:

去買淨機2800,自己上淘寶買副廠電池果D 夾埋分分鍾都平過3200 (買埋mon貼小小mount)

唔係話hero 5 有粒chips搞到用唔到副廠電咩

我自己買左雙充連remote充,電

返黎充完開到機 用到

另外回上一個quote 巴打,永成都送到廠電,我果日問佢佢話岩岩出係唔得,update 返firmware 就用到。我果日心諗永成都送得應該ok,之後買完上淘寶買左粒都ok,可以參考下。

巴打係咪肯定呢條link既副廠電係用到落gopro?如果係既話就買淨機唔去始創買了

開心使用中

信不信由你 可以叫廠家唔得退貨/錢

買完呢個用唔到
各位巴打 想問下Hero 5 session 買買咩stabilizer好D

去買淨機2800,自己上淘寶買副廠電池果D 夾埋分分鍾都平過3200 (買埋mon貼小小mount)

返黎充完開到機 用到

另外回上一個quote 巴打,永成都送到廠電,我果日問佢佢話岩岩出係唔得,update 返firmware 就用到。我果日心諗永成都送得應該ok,之後買完上淘寶買左粒都ok,可以參考下。

巴打係咪肯定呢條link既副廠電係用到落gopro?如果係既話就買淨機唔去始創買了

開心使用中

買完呢個用唔到

我都用到喎

樓上講左,始創

早幾日唔爭氣唔等個fd係代理拎,買左

宜家手頭有hero3+ , hero5 , feiyu wg

返黎充完開到機 用到

開心使用中

買完呢個用唔到

試下update firmware先!
運動型巴打: Feiyu 準備出WG2 For Hero5 , 仲係防水既wearable gimbal

希望哩一代唔會好次上代咁垃圾
巴打 邊到有原廠潛水殼買

周街都有喎
仲有冇人 想問下點解成日都sd卡error
個前mon 疑似比支g5 整到有條痕
仲有冇人 想問下點解成日都sd卡error

因為sd卡就壞..

周街都有喎

唔該巴打, 再問問先
係咁問60米 原來原廠都係30
買左隻二手feiyu G5
發覺用第一個 mode 會好慢咁轉去左面 放落台都一樣 係唔係有問題
用左半年到,就用戶體驗黎講,部機唔算好用
touch mon鳩鳩地,覺得hero 4個mon反應仲好d
開頭用sandisk extreme 32gb卡仲好好地冇乜問題
後來有一日開始影相mode影相好慢,影完要“咇“三聲先完成,明明之前係“咇“一聲就得,拍片又係咁,格式化過張卡都係咁
仲有noise 好大,好靜既環境拍片勁多空氣既沙沙聲
wifi連手機app又經常連唔到
總括黎講幾失望,唔知係咪我個別問題
買左隻二手feiyu G5
發覺用第一個 mode 會好慢咁轉去左面 放落台都一樣 係唔係有問題

駛電腦有得calibrate
touch mon鳩鳩地,覺得hero 4個mon反應仲好d
開頭用sandisk extreme 32gb卡仲好好地冇乜問題
後來有一日開始影相mode影相好慢,影完要“咇“三聲先完成,明明之前係“咇“一聲就得,拍片又係咁,格式化過張卡都係咁

你講既影相我覺得唔係呀,以前咇完都等一秒,只不過宜家咇係代表影完,以前一禁就咇但你太快郁會有d鬼易影。

noise 就係 即使開左noise filter都係咁

apps 一開始會彈apps添,耐左update左又無咩野。但以我所知,ios gopro app 連快同穩定好多。

你講既影相我覺得唔係呀,以前咇完都等一秒,只不過宜家咇係代表影完,以前一禁就咇但你太快郁會有d鬼易影。

apps 一開始會彈apps添,耐左update左又無咩野。但以我所知,ios gopro app 連快同穩定好多。

巴打,我以前影相都係"咇"一聲 (等1秒到),但而家個分別係“咇“完一聲等1秒後,再“咇“多三聲(閃紅燈三次),好奇怪,唔知係咪張卡問題,未得閒買多張card黎試
我係用iphone連呀,都係好難連到,成日load左好耐都唔得 勁無癮
其實網上都有好多人話好難連到,話部機overrated

巴打,我以前影相都係"咇"一聲 (等1秒到),但而家個分別係“咇“完一聲等1秒後,再“咇“多三聲(閃紅燈三次),好奇怪,唔知係咪張卡問題,未得閒買多張card黎試
我係用iphone連呀,都係好難連到,成日load左好耐都唔得 勁無癮
其實網上都有好多人話好難連到,話部機overrated

咦,咁我又唔係喎連到,係真係好間唔使先彈app.

影相果度我答你唔實d 咇聲,但我月頭去完旅行又唔覺有比上代慢左/快左。
有無人知依家仲有無 gopro hero+ 賣
我見佢上年六月已經cut曬 hero4 之前嘅機款
搭單問 知唔知邊到有得買原裝hero4條差電線
係kickstarter買左三隻唔同既 stabilizer。

依家差部GoPro Hero 5 ,想問下邊到買會平d?
各位用咩resolution同fov嚟拍片
咁多位用緊嘅巴打~有冇後悔過買gopro hero 5?
另外用黎拍片影相係咪基本要買
機+2電+自拍棍+飛宇G5+128gb?
係kickstarter買左三隻唔同既 stabilizer。

依家差部GoPro Hero 5 ,想問下邊到買會平d?

3個stabilizer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞