GoPro Hero 5 討論

418 回覆
6 Like 1 Dislike
想買部5月去沖繩
留意下邊度多野送先

巴打最後邊度買
去10日旅行 拍4K片 想知係咪要128gb先夠用? (64gb既話大家夠唔夠用?)
SD card 打算買lexar, 有無話推介邊到買好d
去10日旅行 拍4K片 想知係咪要128gb先夠用? (64gb既話大家夠唔夠用?)
SD card 打算買lexar, 有無話推介邊到買好d

戴多張64啦
有冇巴打近期買咗知邊到多野送
最後 3616 買咗 原廠防水殻+一舊電 雙電座充

沖繩海底我黎啦

沖繩海底我黎啦

留名睇相
咁多位巴打點睇here 4 session

沖繩海底我黎啦

留名睇相

到時擺上黎 5月中去
玩左兩個月,有防水真係好正

行澗跳水唔驚整濕

沖繩海底我黎啦

係邊買啊?

沖繩海底我黎啦

係邊買啊?

始創有間3200 有跟幾set套餐都ok

利申:非打手,琴日買左3+ 進化 5

沖繩海底我黎啦

係邊買啊?

識人做百老匯佢員工折幫我拎咋
Gopro原廠 Karma Grip VS 大陸Feiyu G5 又點睇? 兩者都係最新,為Hero5而設。

G5有防水&平啲
Karma Grip靚仔啲,同埋保值啲(好似係)

其他功能上有咩大分別?
價錢G5平幾舊
但最重要都係操控同出咗黎嘅效果…我喺YouTube搵唔到認真嘅比較片

請教一下,

我有部GoPro 4 Black 想問下買呢啲穩定器會唔會好似啲自拍神器咁按個制就可以自拍?

還是一定要用電話remote?
Gopro原廠 Karma Grip VS 大陸Feiyu G5 又點睇? 兩者都係最新,為Hero5而設。

G5有防水&平啲

其他功能上有咩大分別?
價錢G5平幾舊
但最重要都係操控同出咗黎嘅效果…我喺YouTube搵唔到認真嘅比較片

請教一下,

我有部GoPro 4 Black 想問下買呢啲穩定器會唔會好似啲自拍神器咁按個制就可以自拍?

好似用粒joystick 控制到

呢款用到?

建議最少用extreme

用extreme 有咩分別?
試用過都用到

呢款用到?

試用過都用到

我都想知

沖繩海底我黎啦

係邊買啊?

$3200 已經係套餐價?
入張卡落電腦睇發現 每影一張相就開咗一個file 姐係影一百張就有一百個file 而每個file都係得一張相 究竟點解會咁

沖繩海底我黎啦

係邊買啊?

$3200 已經係套餐價?

3200:主機+電+電(原廠)
主機+防水殼+電
主機+電+32卡

呢款用到?

試用過都用到

我都想知

4k 寫入耐d/寫寫下輕機,同埋拍出黎有機會無咁順(好似係)

呢啲副廠電用唔到?

未update 前用到

不過我買佢係因為個charger

我早幾日買左粒副廠淘寶,用到。

firmware updated. 想要可提供link.

G5有防水&平啲

其他功能上有咩大分別?
價錢G5平幾舊

請教一下,

好似用粒joystick 控制到

手持棍款好似係有粒joystick 控制鏡頭視角個aim point. G5有埋自拍鍵

https://www.dronesplayer.com/49777/%E9%A3%9B%E5%AE%87-g5-%E9%98%B2%E6%BD%91%E6%B0%B4%E6%89%8B%E6%8C%81%E9%9B%B2%E5%8F%B0%E6%90%AD%E9%85%8D-gopro-hero-5-black-%E9%9B%A8%E5%A4%A9%E4%B9%9F%E5%8F%AF%E7%A9%A9%E5%83%8F%E6%8B%8D%E6%94%9D/
大家用咩app剪片?
拍完啲片啲色好淡,諗緊點搞

利申用緊hero 4
聽講最新隻智雲smooth q有得裝gopro hero 5,
仲要1千多少少就有交易
入張卡落電腦睇發現 每影一張相就開咗一個file 姐係影一百張就有一百個file 而每個file都係得一張相 究竟點解會咁

JPEG+RAW?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞