Motherfu... (123)

1001 回覆
79 Like 14 Dislike
我都係簡唔中入下你地呢個圈子
有時認到個標題入黎真係mcu好有尋寶feel

Btw (7)仲有好多傻鳩
其實個討論post係用黎阻止150同分散負lv注意力
應該滅一半姐
Nova Corps就冚家剷了
如果第時出套Nova solo 可以整返段講比Thanos滅城既scene
就咁NO 幾好喎
但都有負LV入左黎
冇計 除非改啲戇鳩名
一開始個角度以為插咗落心口
red skull負責睇住soul stone
佢都用唔到
照curse
Curse 到佢要做埋看門狗
搞掂返當年個伏筆
你唔俾佢係呢啲細位出
好難有機會再出
佢咁出一出
永遠無人再估佢生死
反正都要搵個人同thanos講soul for soul
順便放red skull完埋條尾
好似成班人阻止thanos班友搞vison咁熱血
Curse of Knowledge唔係咁解咩?
知識的詛咒(Curse of knowledge)是一種認知偏差,形容專家常以術語交談,但是喪失與非專業人士溝通的能力。 Robin Hogarth首先提出該名詞.[1] 。知識的詛咒也是教育的重大阻礙之一[2]。
有精靈王唔做做戒靈
我知唔係Hugo Weaving黎
岩岩先醒起13呢個女人
記黎做乜
Agger
簡單講就係超人智慧令佢地睇既野同普通人唔同。
Stark:了解thanos會黎,所以創造奧創。
Thanos:了解資源不足,所以屠殺人口。
2個都唔受普通人接受,但往往佢地先係最理性和正確。未來主義者,一直放眼未來
八婆係咪唔會再出黎
我唔係好記得個幕exactly講左咩
我一路以為佢指佢同Stark都係聰明人無人明佢地講咩好寂寞

我反而想知Red Skrull係被curse管石
咁其實d石係有自覺性?
Thanos識stark係因為同樣接觸過mind gem?
至於red skull就係因掂過soul gem 所以可能見過thanos老豆同gamora屋企人嘅soul?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞