Motherfu... (123)

1001 回覆
79 Like 14 Dislike
呢兩套係我咩trailer都無睇過

睇個陣真係好驚喜
不過russos同whedon拍cap
水準一個天一個地
淨講leadership, 佢喺civil war嘅lagos之戰教wanda分析戰術
已經完勝avengers入面逐句逐句落command

Groot今集都幾搞笑 雖然全程打機咁濟無咩嘢講 但feel到佢幾敬佩雷神
我發現大家對肥登既觀感好大程度depends on係你係咪cap死忠
russo就擺明當cap係親生仔添啦
今集cap一出就buff到抽贏black order 仲播埋avg theme
joss whedon 寫到cap變7頭

russo bro 救返cap

unwise 寫luke由神台變做廢老仲沾沾自喜
咁avg 1個時大主角係ironman,起碼都無寫到佢on9
同埋重點tlj 係唔記人物性格,只計劇情都好撚on9
肥登又未至於差到佢咁
不過russos同whedon拍cap
水準一個天一個地
淨講leadership, 佢喺civil war嘅lagos之戰教wanda分析戰術
已經完勝avengers入面逐句逐句落command
我發現大家對肥登既觀感好大程度depends on係你係咪cap死忠
russo就擺明當cap係親生仔添啦
今集cap一出就buff到抽贏black order 仲播埋avg theme

正到起雞皮
雖然joss whedon 拍到cap好ON居

但AVG1 NY BATTLE佢係真係拍得好好睇既
或者咁講, russos有能力令一個本身喺電影入面太過老正嘅角色拍得吸引
而且火車出場嗰度係幾型
同樣係main theme
第一集用係登艦嗰幕,氣氛奇奇怪怪
今集做fight scene bgm熱血到毛管棟
我覺得完全唔平淡
肥登都有拍得好嘅地方嘅
Tony同Loki講數

但Cap同Thor都寫得麻麻
到依家都唔知點解第一集Hulk要打Thor一拳
入場前有個小朋友, 我估應該睇完套戲, 喺戲院出面哼main theme
I am always angry
Hulk like raging fire Thor like smoldering fire
btw睇完都唔覺, 不過頭先見到有人講
電影版original six都無事, 假設鷹眼無變煙灰
咁嘅安排真係有啲嘢
dllm好想知佢點兜
完全唔平淡
不過真係全套都係高潮
點知今集比鬼父打完之後就淆哂底 智先係strongest avenger
下年先上下集 點等到
Banner 點解唔又吞粒子彈睇下Hulk會唔會出黎救自己
起初玩具劇透嗰陣覺得stormbreaker個造型無妙爾尼爾咁型
點知拍出嚟又幾好
五月中就deadpool啦
[MCU] 復仇者聯盟3 : 無限之戰 Avengers : Infinity War 劇透討論區 (7)
https://lihkg.com/thread/643216/page/1?ref=ios

一陣推呢個
我仲有好多野可以失去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞