Motherfu... (123)

1001 回覆
79 Like 14 Dislike
之前有睇過動畫版打thanos都知有呢個能力 無咁出奇
俄羅斯兄弟
佢哋真係好勁
執得晒所有角色特點
完全唔會比個人電影嘅描寫輸蝕
智喺智3之後又成材啦
Gamora
佢被老豆扔落街嗰吓
諗起大時代
肥底呷醋 終於有人話佢肥
drax gamora對智肉體嘅熱愛
tony真係好錫peter
viswanda

劇情推進得好快 但情節仲可以好感人
好似一套三個幾鐘嘅大製作
直接cut咗前面一開始舖排介紹嗰一個鐘
呢個安排有啲估唔到
之前仲諗住得兩個鐘多啲啲點寫到咁多角色
睇完個個呆晒出門口
一打
丁蟹佢4個仔至少3個都係抵死
但Gamora
入場前完全無諗過有佢便當
Thanos正鬼父
Nebula個幕痴q線 怪唔得佢癲婆咁要殺老豆 諗下幾十年嚟俾人咁對待
好彩Wanda唔夠蘿 唔係又執返去養
本身book左廿七號
但係忍唔到
岩岩買左飛
一陣英國十二點零一分第一場
wanda勁到impress到佢
make sense不過估唔到
結局真係呆咗, 話咗拍續集嗰啲全滅咁滯
預告captain marvel嗰吓, 真係會覺得有啲希望
完場都聽到有啲觀眾明顯無追開news
喺度講估唔到奸角描寫咁多 好有人性(?)
會睇返前面drs gotg etc

講真
就算呢度狂熱fans有好多野討論過同估到
但估唔到會以咁嘅方式發展
化灰
我醒返已經係太空啦
其實我想走先 最衰係tony
我唔知你講比個po 但我就講下自己今日個感受啦
我睇今朝iq imax 1015場 我覺得第一日係要有呢d氣氛先正 因為都幾肯定係fans黎

但係我呢場身邊都坐撚滿大陸人 左手邊兩個大陸男係咁講野 右邊同後面班女 由頭喊到落尾 成場不斷係咁聽到佢地d氣管抽搐聲 真係好撚痴線

岩岩出字幕果下全場靜哂 唯獨坐我後面排大陸女人係咁bi le ba la
屌你老母全場係度喊都算 完場即刻嘈

仲有最撚嬲就係成場聽住d喊聲 仲以為係班後生既腐女 點撚知完左彩蛋開燈走人時我轉身望下班大陸妹咩樣

屌!原來成班c奶阿姐黎
我果場有兩個人一開波就走左冇返黎 唔知係咪坐錯位定黎錯場先比人叫走
仲有成場係咁喊呀 屌佢老母
有d位拍手同歡呼對fans來講真係冇乜問題

劇透post果邊反屌話喊都唔比先有問題
睬佢地都on9,喊還喊,咁大反應又影響到人點接受到
仆街!點解sw唔係Xmen既sw!
sw咪就係活生生既reality stone,賢者之石
三者都係紅色光
感動位喊都冇所謂 問題係喊足全場呀

兩公婆係度耍花槍
睇完了
真心仰慕Russo兄弟 由Cap2到iw都好有說服力
Cap3本身覺得佢地會偏向Team Cap 但係佢地拍出黎嘅Ironman令到本身係Cap Fans嘅我都有d轉軚
到iw拍Thanos大家有目共睹之餘 元老級都各有發揮 Cap出場Thor返地球Tony著甲 下下都起哂雞皮
不過Gag位好似多左d 有時打打下又搞個Gag搞到緊張心情突然間drop左 Thor冚船剷之後仲係智智下咁有d怪
一陣二刷
咁快
要夜晚收工先可以二刷
屋企附近睇早場
wanda可以摧毀infinity stone...如果full power...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞