【親生仔】Pixel/Nexus系列討論區(10)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
我真係唔知講乜好啦
Nokia?

btw Nokia 7 Plus真係好正
我自己都覺得stock rom已經好夠,完全冇刷rom需要

同ios冇必要jb一樣
孝子機一流
自用主力機都覺得OK喎 仲孝子
本身iphone 轉過嚟都唔覺降級
咁我始終都會拎黎打機, s835點都好660少少

加上pixel 2影相又靚過7 plus
扮無野?
買舊副廠電換都係8-9成電,唔換好過換,除非免費啦
賣機過主啦
Show Blocked User - 莫大狀
屌你老母用紅色大字係咁喺度噏廢話
其實降翻8.0等到6月咪一天都光曬
賣機咪一天都光晒
google 同 android av framework 嘅 maintainer 去仆街啦
整 bug 咗個 miracast wireless display 唔係正正經經去 fix 咗佢反而成個功能 disable 咗再順理成章咩推 chromecast
有人整咗 patch 就一路拖住唔 review

即係咁,我身為一個 programmer 加上有參與 opensource project,我係絕對明白要 manage 一個分咗大量細 project 嘅大型 opensource project 係有幾複雜
release cycle 一定係要管理得好,non-critical 嘅 bug 一定係要排住隊跟正常 schedule 俾 QA 試,試完先可以 release
個 multi-touch bug 已經 commit 晒 patch 淨係要等埋 release cycle,嘈黎有乜為? 想快啲 fix 咗先嘅咪裝嗰個 Magisk module 或者 flash custom rom
任何 software 都一定會有 bug 架啦,有人搵到 report 咗再 fix 埋嘅就係完咗一個 bug 正常嘅 lifecycle,依家個 multi-touch bug 又唔係冇人理
好掛住miracast wireless display
有高手喎

一見到八十幾就知有人開戰
錯過左d野
it's over
multi-touch係nexus 6p到好似冇e個問題
其實未完,我都係唔明你搞鳩人做乜
你問下佢除左multi touch 問題,仲有咩原因要賣啦

不過講明先, multi touch 問題係Android 8.1本身問題,google 話6月會fix
咁都係等下一部先了
Why
搞鳩完人又問人點解
你不如諗下自己係唔撚係衰多口先喇
個fd部6p升左8.1 都有問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞