【親生仔】Pixel/Nexus系列討論區(10)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
M字額 不了
以為係全新由google 設計同生產添
睇流出既前玻璃唔似喎
由Google設計背面
有冇啲一萬mAh左右嘅尿袋推介
同埋邊度買平同有保證
有冇啲支援Pixel QC 唔該晒
你去搵USB-PD 既尿袋, anker 個堆好似係18650電池
彭博: Pixel 3同3 XL將會由富士康代工 並擁有雙自拍鏡頭

消息指,Google同過富士康討論生産Pixel電話嘅問題,取代前兩代所拍檔過嘅HTC同LG,再運用早前喺HTC收購所得嘅工程師,更直接咁透過富士康生産下一代嘅Pixel裝置。

https://www.thealpha.app/2018/05/pixel3foxconn.html?m=1
會唔會加價?
有行貨的話衝細機算

原來大部分人都中意m字額
係我地品味有問題定點
咁有幾多人vote先

都唔係官方Account嚟嘅
official fan page
冇藍剔佢話自己金正恩Official Account都得架啦
同個結果有咩關係
Google好似未正式公佈
我嘅意思係,原來大部分人都中意依個design
之後既model google攞黎參考就
屌 淨係呢個page啫
入面大部份都係盲fans嚟
好人好姐點會fol呢啲
係都fol @madebygoogle 啦

終於支援Adoptive Icon
Google今年新款Pixel 3系列智慧手機有望搭載樂金顯示器(LGD)的OLED面板,業界認為,此舉意味將打破三星OLED獨占局面,也為台灣OLED材料商增添商機,明基友達集團旗下達運提供LGD OLED關鍵材料,受惠大。

達運進軍OLED面板關鍵材料—精密金屬遮罩(FMM),成為大日本印刷和凸版印刷之後,全球第三家FMM供應商。FMM主要用在生產中小尺寸OLED面板、超高解析OLED、柔性顯示器,技術難度高,是攸關OLED良率的關鍵材料。

達運FMM將在下季正式量產出貨,據傳目前試產的產品,已出貨予友達及蘋果等,並積極拓展韓國市場,搭上這波OLED需求數倍成長的順風車。

達運董事長暨執行長向富棋曾透露,達運經過多次合併、整合資源,積極轉型已具成效,FMM產品將成為挹注營運成長的新動能。

為滿足FMM生產需求,達運去年編列25億元資本支出,去年4月買下新竹縣湖口工業區的廠房,完成廠務及廠房建設,並進行第一階段的設備採購,支出9億元;預計今年第3季產,月產能3,000片。其餘的16億元資金,今年用於無塵室及設備支出。
GOOGLE 點解咁鐘意去試新野......
lg oled信唔過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞