【親生仔】Pixel/Nexus系列討論區(10)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
ios 由8開始都無改進過
Notifications 依舊垃圾設計
Android 肯試已經好好嫁啦
iOS咪一樣代代大改
到2018 ios個UI design 都係咁差
App同app之間share野 都係咁奇怪
好撚後悔升左上ios11
用緊ip6s
如果細機有6吋就好 大機有notch真係狗也不屌
細機6吋 18比9 5.5吋就差唔多
有行同有notch 點揀
其實唔明 人地iPhone X有Notch起碼上下底個Mon都貼邊
其他廠加個Notch 又要有下巴
做乜鳩
(利申Pixel 2 XL)
iPhone mon下面做到貼邊冇下爬係因為個mon屈埋咗,其他廠可能未學到掛?
要學點會學唔到
屎為P20 Pro就放指紋掃瞄器
Pixel 3XL就喇叭
其他機好似無乜特定用途
抄得最足、下爬最幼嘅得Oppo R15
係嘅,要啲時間囉
部6s 升左上11.2.5開始已經順返晒,但由11至11.2.5之前個段時間真係好難頂
有無巴打部pixel 2 用touch id unlock時部機有震一下但個screen隔成2秒先on?
ios 個UIUX 係2018年 我覺得不可以接受呀
ios10 用穩定性 trade off user experience 我重接受到
但係到而家ios11.3 我都成日見到UI 錯圖呀 發熱呀 同ios10 時個穩定性 無得比
接受唔到 覺得太落後啦
冇 btw係叫Pixel Imprint
thanks 無留意叫咩名

我發覺係直接用fingerprint unlock先會,頭先仲hold 住5秒有多,但如果撳左power掣先用imprint既話係唔會有事
升咗最新update未
yes 8.1.0
May 2018 patch?
yes 5 may 2018
我冇事唔喎 亦冇聽過人(reddit冇見過)有呢個問題
你試下同support姐姐撚兩句?
Google will reportedly source LG Display for notched Pixel 3 XL OLED panel

https://9to5google.com/2018/05/30/google-pixel-3-xl-lg-dispaly-oled-notch-report/

細機都6吋咁大機要幾多
即係pixel 3 係htc u12
Pixel 3 xl 係lg g7 thinq
v35+ 兄弟機?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞