【親生仔】Pixel/Nexus系列討論區(10)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike

pixel 3 xl似 LG g7
九成LG代工
我覺得似htc喎, 你望下u12+ 又係用雙前鏡
Google無咁撚蠢俾哂HTC做,唔夠貨派咪仆街。
夠人買再講啦
htc 真係好識慳成本 一個模兩用
細機個mon唔知幾多吋
睇個款5.5走唔甩

[black]9up[/black]
想買大機但係唔想有notch
點解大機要有notch 希望細機5.7吋,大機6吋,咁就可以買細機
幾時有
屌,又係notch,買U12+算
笑左
寧願部機再長少少好過有notch
好撚核突
買細機囉
今次真係要睇定d先買
其實最怕係佢一陣xl出靚色
有冇絲打用pixel2可以講下影自拍/人像靚唔靚 會唔會黃果啲 ? 我知pixel影相靚 但男仔同女仔追求既野唔同 所以想聽下絲打既意見
你自己search d相咪知lo
乜撚野叫「男仔同女仔追求既野唔同」
攝影師咪又係10個有9個男
女人識閪影相咩
定係你男人冇上進心,講慣左呢句?
做乜咁惡
關於呢個問題我諗你要Google喇
用Pixel嘅本身已經少人何況仲要係絲打
上面條女講D野就抵俾人屌既
不過巴打都唔洗咁惡

to 絲打
https://forum.xda-developers.com/pixel-2/how-to/pixel-2-photography-thread-t3700632 自己入去睇下D相。
其實色同iPhone差唔多,但整體仲好過iPhone X。唔會有三星嗰種味精,唔會有Sony嗰種油畫,自拍鏡有個美肌模式可以自行開關。Pixel 2自拍鏡都做到景深,唔會有你講偏黃嘅現象。同埋Android入面暫時得Pixel 2嘅Snapchat鏡頭係平排iPhone,因為其他Android嘅Snapchat係唔會做處理,得Pixel 2會用Pixel Visual Core做HDR+處理。

Pixel 3XL又玩notch
上邊M額、下邊下巴真係你買埋我果份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞