Fujifilm討論區(30)fw update 停不了

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
直上xt2個心唔洗囉囉攣
不過我自己係單反轉會,所以先唔考慮降級
新手想問岀機岀XT20好定XT100??
鏡方面會買35.4
主要係去旅行同準備去working holiday 想記錄一下
咁你入富士前肯定睇漏左少少野
玩富士基本上就唔會考慮副廠鏡,就算要揀,選擇都好少
夠筆直一定xt20啦,除非你真係一定一定要180反mon自拍
因為唔係xtran sensor基本上唔當係富士機,所以xa同xt100都唔算係
咁無問題
依家35個價 我建議你買23.4 而且靈活好多
都係影人像 風景ok?新手唔太識
其實無話咩鏡就一定影咩 不過如果淨係一支鏡的話

23會方便小小 室內室外 街拍 風景

35都做到 但室內會窄洗小小 室外人帶景就半身咁
明白 睇下先
X系對焦掂唔掂? 想買X-H1黎影小朋友

本身玩慣Sony A7R2 覺得d靚鏡好貴又好重, 想諗下襯未投資好多之前轉會
唔玩Eye AF的話唔錯
我都A7 II轉咗去X-H1 冇後悔
我部xe3 支joystick 好鬆
正唔正常
唔記得留tg
有興趣就 t.me/xCHUNx
神力環係咩黎?
大家買機會去百記 兇宅個D買定會唔會去 Price個D鋪頭到買架
睇價錢做人
23 f2 百記食埋回贈仲平過細鋪
回贈要咩卡先做到
姐係近攝環 可以將最近對焦距離縮短
你唔影閃電俠係冇問題
鏡頭重會走焦
又攞xtrans打飛機 有無將兩部近代既xtrans同bayer比較過,分別真係有感大咩?
我想請問下fuji專用既收音咪 出面有無得借?
我搵到嗰啲收音咪好多都係3.5mm 定係有得係香港買到3.5轉2.5既轉換?

A72 轉H1 都唔叫upgrade
直上A73唔洗煩 對焦一定係A73勁
鏡黎講fuji係平D 但有好多支定焦都係慢
你走先啦 我頂住 依到J xtrans J到出哂血
無話up唔upgrade
只不過Sony買支靚少少既prime又貴又大又重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞