Fujifilm討論區(30)fw update 停不了

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
早半個月買左開心使用中
之前用c記77d,太大部拎出街同旅行好辛苦,搞到無乜心機影相。呢部細細部好啱自己心水。
其實用x100f既 點解唔買xe3+xf23f2?
如果計後續更新果d xe3都多d
本身有機,唔需要換鏡
都係想買部高質隨身機
計埋鏡size,始終x100f細部d
仲有built in flash同hybrid vf都係xe3無嘅

xe3個touch screen對我黎講又無咩用
其他性能都係差唔多,後續更新無咩影響

其實兩部都係好機,自己鍾意就得
放xt-1銀色+18-55
16mm 1.4
55-200mm

有意tg: @Arcoxia
X-E3 X-T20
係咪都係made in China?
都係冇WR?
made in China

官網睇
x100f又然
想問依架支50-230重有無1000個優惠?
要咩條件先有?
爬文睇又話登記左保養就會有EMAIL SEND個優惠黎
但到依架都未收到
機身保養
正解
有呀,我新機黎
以前用x70有touchscreen 我都寧願disable佢,成日唔小心郁到af point
想問下各位大大
X100T vs XT1 vs XPro1
邊個好啲
影景同影人多
想問下呢三部影出黎既相會唔會好大分別?
外形上就鐘意X100T 但又冇得換鏡
x100t 可以加 LENS 變WIDE 少少 / TELE 少少
想問下各位大大
邊個好啲
影景同影人多
x100t 可以加 LENS 變WIDE 少少 / TELE 少少

如果對比其他兩部會唔會好大分別
你想問咩
spec大家差唔多
如果呢3部xt1耐玩啲
唔諗下新機?
好似鏡頭重要d
影景同影人唔同焦距
X-PRO1 一定唔揀啦
其餘兩部睇自己要求
想問下各位大大
邊個好啲
影景同影人多

如果對比其他兩部會唔會好大分別
spec大家差唔多
如果呢3部xt1耐玩啲
唔諗下新機?

見平啲又好似唔算差好遠
差好遠喎
af速度, 解析度
如果你又要景又要人換鏡系列多選擇好多
起碼可以插支23做返100t嘅嘢
差唔多筆直可以睇埋xt20 xe3
你登記會員時有冇剔左拒絕接受優惠資訊?
你登入fuji會員資料後有冇出返詳細產品保養資料?
我最後是打去客服先拿到網上優惠券的
前幾日買左部xt20+1855kit, 今日落街試鏡先發現轉左A mode光圏先決(光圈個數值轉左藍色),無論我點扭支鏡個光圈環,佢都剩係4.0/4.5咁來回跳… 係咪姐係壞左要拎去換
藍色係用前/後轉盤控制光圈
扭前後轉盤佢都唔郁,aperture ring有時重開機又得,但無幾奈幾變翻一檔咁來回跳。但係個光圈係auto mode又識郁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞