Fujifilm討論區(30)fw update 停不了

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
無 app唔得 即係你部iphone 問題
問天才啦
叫埋其他用iphone既fd試過都dl唔到 已經問緊fujifilm究竟係咩問題

受Budget所限
考慮緊入
X-T1 + 1855 + 35/2 + samyang12/2
還是 X-T2 + 1855就算數

利申:
主要影景多
會留係好凍嘅地方要有WR
所以唔會考慮X-T20
同埋年尾會去影極光

各位會點揀
Xt 2
打錯

受Budget所限
考慮緊入
X-T1 + 1655 + 35/2 or samyang12/2
還是 X-T2 + 1855就算數

利申:
主要影景多
會留係好凍嘅地方要有WR
所以唔會考慮X-T20
同埋年尾會去影極光

各位會點揀
點解呢?
得機身有wr 冇用

要配埋鏡先得
1655 同 35/2 唔係WR架咩
有冇師兄師姐用35 F1.4 影小朋友?
想入,不過驚小朋友走黎走去影唔到

見forum又話 F1.4靚過F2,又大啲光圈
所以15 16唔知㨂邊支

(用XT1)
巴打新買X-T1?

有咩感覺
35 f1.4 就算用係xe3都唔算話好快(好大進步架啦已經,拉風箱拉少左)
如果影小朋友,佢都唔會成日定係度俾你慢慢拉風箱架啦,一定係用35f2先夠快,不過呢枝我無拎過上手, 只能夠以手上枝23f2同你講,佢地WR series 係快好多個追焦,講緊係半秒最多

利申:由xm-1上Xt1再轉xe3, 有35f1.4
入手一陣
我覺得幾好,多實體轉盤,操控好易上手
Viewfinder 又大
又輕便
(之前用單反,加支standard zoom 2.8定光圈,連續掛2日頸,攰到嘔。把心一橫,出晒,剛轉Fuji)
不過得16M 像,我冇放大print 相,所以接受到
thanks

我都有諗過 35 1.4 + 23 2 (放咗kit 18-55)
不過之前一直用zoom,咁樣又冇咗56mm, 揸唔定主意
咁佢簡配啲鏡冇丫嘛
都係我嚟
咪話打錯
35/2一直都係個list入面
一定係35f2

支鏡快啲
不過您用xt1.....
xt2
16.4
35/2

good choice

注意相機保暖
唔係多多電都死
35, 23, 56入哂佢
23,35好近

我有過16/23/35/60

最後keep 16/35/60
黎緊旅行想買支腳架 想買支二手 500有無得諗

仲想買支50230 同SAMYANG 12 2.0 無錢啦屌
山羊唔防水
16.4+35.2喇,無買錯
其實我budget得12k

所以先問 X-T1 +兩支鏡
定係X-T2 +1855

求指教
你影咩多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞