Fujifilm討論區(30)fw update 停不了

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
想問下各位大大
X100T vs XT1 vs XPro1
邊個好啲
影景同影人多
想問下呢三部影出黎既相會唔會好大分別?
外形上就鐘意X100T 但又冇得換鏡

點解唔xpro2
想試下玩閃光燈
應該買返原廠定副廠?唔係好識
但覺得自己需要ttl
如果你唔嫌重 夠budget
可以考慮下1655
再唔係 其實1855都夠玩好耐
可以試下咩焦段啱自己 先再買定焦
我通常影半身 甚至係大頭
開大光圈要d景深咁,所以就想買短鏡
定係去盡f1.4好
咁就23.4/35.4
副廠夠玩
大陸廠要細既方便既有tt350
大力d有tt685 v860ii
仲有日清i40 i60a 美斯m400果堆
大把你玩
想放左部xe2佢
如果主要影人加景 或者主要影景
23.4係唔係一個好選擇?
用23.4好多勉強囉
咩叫主要 影人同景
你拎支1855算啦
想問下有無xt20用家有呢個問題 唔知係咪部機defect
用af-c 拍片 無論開同關face detection
開左face detection佢都好似lock唔實我個樣咁 睇返片見到個對焦好明顯係咁重新對焦 (out & in foucs 一直loop) 就算唔開就咁set個對焦點係中間 而我個樣係中間唔郁佢都會hunting
我係用1080p 60fps拍的 af-c mode custom profile用左第一個setting
想問下大家
我打算入xt20kit,係唔係加uv鏡比較好,方便清潔?
唔加最好 加咗塊鏡始終會影響畫質
不過自認手殘成日亂撞
或者想keep好d第時有個好價賣翻出去
或者想係filter上面加凡士林玩Effect
就買啦
換咗xt20 唔知仲好唔好keep住部x100t
諗落好似好重複 但係又有少少唔舍得
大家好
幫朋友問 佢想問fuji既35mm鏡
搵左好多地方都冇現貨
但佢後日就飛
想問下大家有冇邊間相機鋪有鏡頭現貨買 感激不盡
肥花都冇?
打去百記 豐澤之類地方 叫佢幫手查下貨
請問想入手一部二手X70
有邊到仲有機會搵到?
定係等X80 好
我有部x70

tg: https://t.me/flowerhk
見到肥花個網話門市有供應 叫個fd去睇睇先 thanks
想問下各位,如果部fuji機唔知咩事開唔到機
通常係發生咩事
無電 一定係
本來都以為係,點知差左電一晚都係唔著
差多幾晚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞