雙子男嘅愛情觀/性格

585 回覆
36 Like 141 Dislike
無心情 所以冷淡 我係咁
我都係 無心情個時就唔想覆
做野唔順心個時 乜都唔想理咁
怕寂寞冇人傾計啱
曾經有人同你傾過一排計
之後斷絕 真係好難放低
睇完呢個post,琴晚我已經同個3X歲A0男喑示哂,佢繼續避,我放棄了
我同你個情況好似
3x歲A0 放棄係岩
唔係覺得太over 我無乜mood會潛下水 有返心情就會覆架啦 係咁架
我都係典型獅子女
雖然唔係一齊左好耐不過都幾穩定
做朋友個時有講有笑 玩得好埋 會互相講下心事 晚晚傾電話 同埋間唔時約出去打下機
開頭我都無諗咁多 因為同佢做朋友真係好舒服
直至有一次食完糖水 去緊搭車個時 佢直接拖左我隻手就一齊到依家
問佢鐘意我啲乜 佢話鐘意我對佢不離不棄
我就覺得係當佢寂莫既時候陪住佢 就係咁多
支持佢所做既決定 俾啲意見 因為佢諗完有七成機會都係唔做
最主要都係性格方面夾到就得 相處得夠自然舒服 例如我同佢都鐘意玩 鐘意去日本
好難搞
一個自愛 也好越對我好越需要控制我反應
中意你我會好拘謹

想人估唔到自己想點 因為對人冇安全感

傷過一次就會怕 會扮到playboy咁去保護自己

普遍聰明 有自己想法
人前玩得太多 人後想得太多
愛自由怕煩怕同冇腦既人交流

夜晚會為自己日頭既決定後悔

有90%信心先會去馬 因為怕先去一個人
所以成日睇得太耐錯失左

表裏不一 口是心非

希望同人人都係好朋友 但其實心底有自己排名 做朋友有時只係因為大愛

最怕女仔痴身 冇腦 膚淺

揀女少少睇樣 但最主要係有要特點吸引到我

兩人一齊會追求共同成長 如果唔係自己一個人自由自在 自己進步仲好

最後我想講其實雙子座好多表面既野只係保護自己,如果佢有心同你交心
你會發現到佢純真既一面 係好人黎
真 我就係咁 成日冇mood就潛
中意你我會好拘謹

普遍聰明 有自己想法

所以成日睇得太耐錯失左

表裏不一 口是心非

希望同人人都係好朋友 但其實心底有自己排名 做朋友有時只係因為大愛

兩人一齊會追求共同成長 如果唔係自己一個人自由自在 自己進步仲好

最後我想講其實雙子座好多表面既野只係保護自己,如果佢有心同你交心

好中
完全正確
錯台
明明應該喺神秘台
中到痴線
利申唔信星座
中就緊啦 我自己都係雙子
佢純真既一面即係on9既一面
有個雙子仔朋友本身覺得佢好成熟
識落就成日講埋同做埋啲on9野
我理解應該唔係
純真個面係心入面真正嘅諗法
但行為上冇做到
中意你我會好拘謹

普遍聰明 有自己想法

所以成日睇得太耐錯失左

表裏不一 口是心非

雖然我覺得係自己on9唔可以賴星座
但見咁準我就就到呻下
自己之前鐘意咗個人 其實個個人都比左好多signal自己
但自己又對自己冇信心 怕失敗 怕樣衰 一直表現到愛理不理咁 拖左一段時間
最後佢識左另一個人 仲同佢一齊左
自己失落左勁耐 晚晚飲酒飲到醉哂咁
日頭見到佢就扮返冇事 好似平時咁溝通相處
但其實個心好辛苦 好想避開佢
佢拍左拖之後我少左同佢聯絡
自己生活上表現到自己身邊好多異性咁
但其實自己一直都好辛苦放唔低
已經三年了 我係垃圾
搞下氣氛姐
你估做on9野咁易咩
又要唔理面子,又要唔理世俗眼光
就係因為愛自由,唔想俾任何野束縛先會做平時克制住既野

到雙子認真果時,會理性到覺得恐怖
佢唔係對個個都做on9野既
不過果陣佢成日都同我講佢好認真
Btw雙子會唔會因為feel到一個佢唔鍾意既人鍾意佢
而對另一個異性特別好?
黎間接話俾佢聽佢對你無興趣?
覺得對住你舒服先on9姐
佢講緊認真係內心既佢
我覺得唔會 通常一就一二就二
雙子好理性 但每個人處理呢啲既方法會唔同既喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞