[KPOP] 女團討論 (2)

319 回覆
4 Like 11 Dislike
個勢跌還跌 但係本分都應該要做好
holiday首歌我自己覺得作為十周年咁重大嘅紀念日子真係唔合格
用返其他做例子 davichi個勢都跌得好犀利 打歌都係打一個星期
但係佢地十周年紀念就搞得好好睇睇
首歌請姜daniel拍mv 又搞十年黎第一個團綜 仲要第一次台灣concert
對比返SM
續約係年頭已經傾,果陣應該已經唔係全部肯續,如果一開始順哂SM意續哂應該唔係咁HEA,十週年CB嚴格來講係連一個星期都冇,連拼盤SHOW個表演都無啦啦CUT埋,擺明玩野
如果年年都出一隊限定團黎掃一位都幾屈
仲要係男團先有呢個威力
IOI都冇咁屈
再過多年又整隊男版48
https://youtu.be/RSlYUEAZs0M
幾時先有得出道
講起WG,其實佢地攻美失敗回歸本土之後既成績都冇大部分人想像中咁差,可以睇翻音源數據(from本質棒婊吧):

除咗出道曲同解散曲之外,其他所有主打歌都起碼攞到一個melon一位,冇一定既國民度既話係做唔到呢樣嘢

當然成績就一定有下跌,不過爛船都有三分釘,呢個音源成績都可以話係一個好有國民度既女團黎
所以得罪講句,以bp而家呢個國民度,叫佢地WG2.0都真係高估咗佢地
咪就係 論國民度WG點都好過BP
twice先算有國民掛

以前覺得做到yg練習生同出道 係超幸運
但kpop盛世過後 入yg好似玩緊擺明輸既遊戲
Lm
練咁多年終於出道 到出道又比人雪
bp最近出咗團綜都吸唔到韓國本地粉
係唔係就嚟玩完
點知有無吸到粉
牒都無隻又無銷量睇
利申唔係blink
自己睇咗兩集已經覺得咩都好似set好哂咁唔係真實反應/生活所以無再睇
固粉ok見到好多blink好似好滿意咁畢竟咁耐咩都無出
但係圈新粉就
睇咗大陸台灣對依個團綜嘅評價,路人基本上都係圈唔到,仲要俾人話係綜藝感綜藝洗粉
可以睇下新聞好多都係講yg對佢地幾好洗好多錢之類,好少真係關於佢地4個嘅表現報導
所以得罪講句,以bp而家呢個國民度,叫佢地WG2.0都真係高估咗佢地
bp最近出咗團綜都吸唔到韓國本地粉
係唔係就嚟玩完
點知有無吸到粉
牒都無隻又無銷量睇
利申唔係blink
自己睇咗兩集已經覺得咩都好似set好哂咁唔係真實反應/生活所以無再睇
固粉ok見到好多blink好似好滿意咁畢竟咁耐咩都無出
但係圈新粉就
睇咗大陸台灣對依個團綜嘅評價,路人基本上都係圈唔到,仲要俾人話綜藝感綜藝洗粉
可以睇下新聞好多都係講yg對佢地幾好洗好多錢之類,好少真係關於佢地4個嘅表現報導
初初好期待 不過睇左一集就覺得無咩生活感就無再睇
好似睇緊明珠生活咁
你咁講我有興趣睇下
團綜睇過一兩個但可以悶到好似明珠生活咁都係一種奇蹟黎
連實體曲都冇得出 唔好講話咩國唔國民度啦
佢首歌係spiderman度出一出都夠yg打飛機
當明珠生活咁應該幾好睇
睇到整咗馬卡龍就無睇
反而週偶仲好睇
可能因為睇bph之前睇咗wog 覺得bph好悶 拍生活綜藝拍到做戲咁 睇咗幾集棄咗
好似係正義聯盟 the flash studio
但出一出 成套戲有陣柒/毒味
我寧願the flash播日本av/動畫仲好過

係咪女團cb用太多錢 又唔太回本 先放入雪櫃 又唔可以自己造歌
拍到好似D富豪生活咁
雖然話blackpink國民度唔係特別高,但泡菜國對於YG出品既歌基本上係極度信任,所以基本上首歌正常既話音源都唔會差,加埋有班東南亞瘋癲粉絲幫手刷youtube,成績都一定有一線女團應有水平,不過再咁雪落去YG只不過會令佢地可以達到既上限不斷降低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞