[KPOP] 女團討論 (2)

319 回覆
4 Like 11 Dislike

負皮BOT
LM
比bot追蹤
訓先
lm
冇講錯呀
佢跳咩舞都用盡哂飲奶力好似打拳咁chok哂身冇感情
dancing machine冇錯 machine係冇感情
早前係100個idol的投票中被選為Dancing Machine第一名
冇記錯係IDOL互投?
自己一隊都佔左9票啦
我唔係專業唔識睇
可能技巧上佢係好勁
但係跳舞係咪真係純粹技巧就夠
hani跳舞都唔係好叻 直情係屎
但佢跳舞嗰陣嘅舞台表現真係冇得輸
由上下開始一直都係youtube fancam queen 暫時係前無古人後無來者
宣美同泫雅又係 佢地嘅stage係真係有一種魅力係度

我覺得勁有舞台魅力嘅係seulgi本來一開始無留意過佢
因為rv個個第一眼睇都靚過佢
但係佢一跳起舞上嚟啲attention俾哂佢
其實雪炫都係個樣唔算靚到好突出又唔係姣樣,但係上台跳舞個時個種神態好媚好誘惑
冇講錯呀
佢跳咩舞都用盡哂飲奶力好似打拳咁chok哂身冇感情
dancing machine冇錯 machine係冇感情
早前係100個idol的投票中被選為Dancing Machine第一名
冇記錯係IDOL互投?
自己一隊都佔左9票啦
我唔係專業唔識睇
可能技巧上佢係好勁
但係跳舞係咪真係純粹技巧就夠
hani跳舞都唔係好叻 直情係屎
但佢跳舞嗰陣嘅舞台表現真係冇得輸
由上下開始一直都係youtube fancam queen 暫時係前無古人後無來者
宣美同泫雅又係 佢地嘅stage係真係有一種魅力係度

我覺得勁有舞台魅力嘅係seulgi本來一開始無留意過佢
因為rv個個第一眼睇都靚過佢
但係佢一跳起舞上嚟啲attention俾哂佢
其實雪炫都係個樣唔算靚到好突出又唔係姣樣,但係上台跳舞個時個種神態好媚好誘惑

seulgi呢排兩首真係屈左機
特別係bad boy
可愛清爽風反而唔係好啱佢 完全係girl crush嘅天才
所以話舞台表現除左跳舞技巧之外d表情要捉到首歌嘅感情神粹都好重紅
佢穿正常衫唔跳舞個時個樣可以叫純
係跳舞個時啲神態先
同舞台用hani一樣
依D睇你本身對條女係點睇既姐
我記得見過咩韓網民投票最唔想見主持定乜
雪炫就係話佢太姣太妖艷 淨做主持唔係舞台都比人咁講
覺得佢係將rv個concept carry得最好個個
古靈精怪少女又得型格又得
red風dumb dumb, rookie, russian roulette造型得佢最襯同最有個種神韻
因為配朴寶劍,所以啲迷妹話佢勾引寶劍
其實係因為佢本身實力夠穩打穩紮
之前年末舞台都睇得出 wendy雖然音域較高但唔係場場都咁穩定
seulgi係真係次次開mic都好穩陣

緊係第一時間繼續留名幫推Po

利申,反TWINS
子瑜隻狗
佢地啲互動好正
Wendy一減肥就聲都震埋慘慘豬
Seulgi真係場場都pro到不得了
https://youtu.be/Kv6UYscG2xA
呢段真係圈飯無數
開到ppst2
其實我覺得rv入面得wendy識笑 其他成員笑容好似夾更唧出黎 所以今次首bad boy好襯佢地
其實點解成日話twice係靠海外line支撐 16年蓋洛普調查,入榜既係子瑜>Nayeon>定延,17年入榜既係Nayeon>子瑜>定延>多腎,可以見到其實知名度最高既一路都係本土line+子瑜。當然Sana人氣應該唔差得遠,但絕對唔係成隊twice靠海外line支撐
雖然唔係twice飯,但佢地嘅歌點都會買嚟聽,因為唔知點解都會聽得幾開心,靚唔靚好主觀但佢地真係各有特色,身邊無留意開kpop嘅朋友都會好易認哂佢地 所以人紅一定有原因,觀眾緣呢點都好重要
Sana同Mina唔係賣唱功,但佢地兩個把聲嘅辨式度喺最高,我反而鍾意呢點,因為twice幾個主唱把聲太似。
純粹因為以前睇sixteen最鍾意somi,但無入到twice反而比momo復活太難接受,搞到無飯到呢團。希望jyp將來出新女團有somi嘅話,可以行返like ooh ahh嗰種girl crush,心目中咁多首入面嘅隻最正
上個post大半都係講twice
無人理我blackpink
出道咁耐追咁耐

最後 楊菊花死全家
Jennie
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞