m記職員唔該入一入黎

269 回覆
2893 Like 21 Dislike
我覺得係因為啲員工係先前鏟定啲薯條
然後唔理有冇加大都比咁大份薯條

人地話佢係大學生就大學生啦
所以我咪做著間咁既質素既公司再遇着好似你咁既質素嘅客人lo
師兄我欣賞你個名
Btw , 個盒有分唔同size
有時係因為啲薯條擺得太耐變林左同縮左水,所以炒薯條嗰時明明係滿盒都變到好似好少(因為實際都係好少)
本人一開始並唔係想好似依家咁引發罵戰
我當初開post都只係想講下間公司既無稽事情

Btw, 做m記果幾年真心學倒好多野,同睇盡唔同既人。 當然中間仲有好多外人唔知既(福利)
lm
今日去食m記
屌佢老味又係得一半
即刻拎番出黎同佢講換過兜比我

結果抗戰成功
雖然無多到滿瀉
但都叫做可接受範圍
收皮啦垃圾
做m記都咁撚串?!你地m記次次都比少個客仲咁撚串
通常如果你咁串同個經理講野,個經理都會收皮入返經理房做野。咁你就自己自言自語
如果你好聲好氣咁話換過盒,正正常常都會換比你加句sorry

Btw, 諗深層,做M記都咁撚串同食M記都咁撚串 其實都差無幾
真心,檢查自己個既order , 客人自己都有責任
真係唔合理係要出聲
做過兼職

入frie塞到超滿,點知俾經理鬧
「一手剷到幾多就倒幾多落盒,唔洗塞爆佢」
今日314好多人買pie
走前check下真係漏野
Marketing 出promotion前 係完全冇考慮過前線做唔做得住 前線做到精神分裂仆晒街 你地又點會明, 所以好既客人check 一check , 漏左野無比既,提一提咁咪大家都好lo
On9
買既自己有習慣睇下係保障自己
但唔係代表你班m記仔可以是但執d就出餐
洗唔洗我幫埋你收糧
我屌你老母我試過check完返到屋企打開雞翼盒係9件麥樂雞呀
今日314好多人買pie
走前check下真係漏野
Marketing 出promotion前 係完全冇考慮過前線做唔做得住 前線做到精神分裂仆晒街 你地又點會明, 所以好既客人check 一check , 漏左野無比既,提一提咁咪大家都好lo

你地做到仆哂街
所以得半包薯條 得5舊麥樂雞
然後我地要包容你地?
我間鋪都好d, 有d fd既鋪真心做到仆街過 狗巴,
一分錢 一分貨,包容下啦。
D高官連d 垃圾蝗蟲都叫市民包容下啦。
你食個幾十蚊既餐姐,唔會包容唔到掛
明白既,所以你地只係做鍵盤戰士或者做埋d冇撚用投訴 係幫你地唔倒,公司個垃圾系統只會繼續馬照跑舞照跳的
做返d 有用同實際既野,俾啲骨氣罷食啦
不過大公司又睇準香港人貪小便宜心態,繼續當你地狗咁撚
我諗佢地入少d , 唔駛翻炸咁多次
100%唔關事
做得M 記, 有得幾醒 ? 算尻數吧啦, 你屌個經理都話, 屌員工真係冇意思, 比著我真係慳返啖氣叫佢換算
可以換嫁,試過
師兄 明白事理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞