m記職員唔該入一入黎

269 回覆
2893 Like 21 Dislike
裝薯條果位員工可以預知個客係食signature 定係$24
同埋如果個客只係咁岩間中食一餐m 記,都要受到唔應有嘅待遇?
就算客人係折墮要成日要m記,就要被人當乞兒?
咁搵34.5一個鐘嘅人,佢平時食啲乜?
都係食平野姐

我明白餐飲辛苦,但打工都係咁咖啦,但唔滿意呢個人工,咪唔好做/做高級啲囉

有時食兒童餐,係為左件出玩具,就被人當乞兒
岩嘅,hk炒賣先係叻仔,應該俾多啲錢直接買件玩具
記得有次八號波
小弟就住將軍澳
大家都知附近都冇咩細舖頭
附近商場舖頭落曬閘
得返m記有開
買咗兩個餐諗住返屋企同細佬食
點知返到屋企睇返
仆街比漏咗個包都得
打電話落去佢竟然叫我自己落返去攞
啲服務態度真係世界級
有禮貌都會叫你打上去嫁
打過上去,嘈得耐會賠幾張$10禮卷
我自問要求唔係高,我都係跟份神秘顧客guideline去要求
唔知係咪call過上去有用,自此打親去鋪嘈都會即送過嚟
薯條比得少就預撚佐架啦
屌佢老母最撚嬲係杯汽水一早裝撚完放係到等客嗌
飲落去糖水黎 唉 有時興起想食下啲垃圾野 都要買難受
真係屌佢老母 嗰班staff真係地底泥

你要求佢裝滿啲?
所以今時今日真係d 員工惡過經理,經理又惡過d客

其實間公司真係好有問題,成日推出埋啲吃力不討好嘅野比d員工做, 個個做到天怒人怨,將啲怨氣發洩o係客人身上。 客人又投訴又搞返間公司。惡性循環
甘你老母
甘你老母
我咩都冇講過
岩嘅,飲食業,好多都係咁。特別係佢地覺得自己只係快餐,唔應該有要求。你唔食,仲有大把人食

咁又係,fb 比較公開,影響較大

飲食業難請人,流失大,明嘅
係個別員工當所有食客係乞兒姐

個餐正常,係bonus, 賺左
唔正常係運氣唔好
之前食扭扭薯條都試過唔足,屌佢好似要乞食咁同佢講完仲同我講因為用磅計重量,我指住兜野話你自己睇下你自己接唔接受到? 佢先肯去加返滿去
老老豆豆, 我知成日食M記好折墮, 但鬼叫我屋苑樓下一到夜晚得番 M記 同糖水鋪開門.....
有時夜左收工迫於無奈去食
員工福利都要慳,個經理
裝到滿一滿俾自己友食都要屌
呢D 經理真係食屎大...
我淨係想講 你班濕鳩可唔可以戴返好個口罩 個撚個戴係下爬位又係咁傾計 一係你咪撚戴 又要Opening design
呢個情況緊係幫下口啦
人地為左你搞到俾人屌到隻閪咁
你仲坐埋係一邊食到津津有味
你冇錯不過係仆街囉
好認同 惡性循環!
hk.. 一係就鬥有錢。。一係就鬥西鬥惡鬥無恥。。
好似好難做個正常人/遇返啲正常人
巴打應該都係正常人
你地班窮撚入黎食埋d 24$ 既乞兒餐 同 11$既乞兒包 又攞幾杯水幾包茄汁,底佢咁折墮成日要食老麥
真正員工
福喜之後冇食過
on9仔先去貼錢買難受
鰂魚涌柏蕙園地下個間體現咗M記作為對社會負責任嘅企業
專請啲弱智 特別係凌晨 錢又唔撚識收 拎個餐要半個鐘
我屌你老母吖
我之前係麥當勞打工既,而我產薯條原則就係咁:
「屌你老母塞爆」
無錯呀,就係屌你老母塞爆,我就唔撚理咩公司虧錢,次次產薯條就係老母咁大包。細薯產成大薯,中薯產到巨薯。大薯產到買一送一,其實同個炸薯條個位既薯條全部送俾你一樣。

我仲好記得,我有個月返左25日工,經理過黎同我講,呢個月薯條虧損左26箱,你知唔知咩事?

屌你老母我撚知咩。

我屌你老味笑到我
搵藉口都搵個好啲嘅丫。。
磅計重量
咁應有幾重丫?
又唔係要佢自己拎錢出黎貼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞