得罪講句 香港真係無撚得救

269 回覆
916 Like 316 Dislike
講真我就真唔信投票
之前電腦比人偷左
資料都多數比有心人睇曬
我去投都只係想睇下會唔會被投票
再講又有掌心雷 再污糟手段我相信都有
呢加選出黎 定係人地安排比你 我覺得後者居多
講到泛民啲拉布同關鍵一席係真嘅咁
平時入cc台得班本土撚同五毛大戰
一補選就成群泛民出哂嚟屌本土撚
你諗下你地每次都咁樣屌
仲點會有本土撚出嚟幫你地
仲要一邊高舉民主一邊肆意踐踏選民意志
諗下點解會有班人睇你地唔順眼分裂咗出嚟話自己本土撚好過啦
泛民班政棍肯反省下可能仲有救嘅
不過睇見你班人一選完又屌焦土又屌馮檢基
然後連蔡東洲都屌埋就知好難
咁泛民入左又點?
打個比喻
撐泛民=撐雲加
永續泛民=永續雲加
同樣地 都有人會問炒左雲加之後點
講真 呢樣野無人知 亦都無證據可以證明雲加走左阿仙奴會有好進展 甚至可能仲會差左都未定
但係 反雲黨係覺得無野衰得過呢一刻先叫Wenger Out
同樣 焦土派係覺得無野衰得過呢一刻先要射落海
投泛民只不過係心理上既一種拖延 想安穩多陣 飲飲食食多陣
又唔想付出 覺得投左一票就可以頂耐啲 拖延緊下一場政治風暴
啲人投邊個,連登仔都唔撚鐘意架啦,連登仔最叻用自己意見就係主流意見
屌你老母
曾幾何時,投泛民係FF建設民主中國,對抗中共
依家投泛民淪落到變左減慢赤化速度

零抗爭你都仲含得咁開心
奴隸真係奴隸
現實d 講 赤化根本一定會發生 宜家能夠做既 只係減慢赤化速度 焦土只會加速赤化 百害而無一利
我知一定會有人講投泛民係無撚用 但如果泛民都唔投 益建制 就會更快赤化 好似澳門咁 你唔好同我講澳門同香港係無分別 點解香港無赤化得咁快 好大程度都係仲有d 泛民反對派可以表達d 反對聲音
你屌我左膠都好 我只係想赤化得慢d 死都唔會益鄧家標條撚樣
投泛民只不過係心理上既一種拖延 想安穩多陣 飲飲食食多陣
又唔想付出 覺得投左一票就可以頂耐啲 拖延緊下一場政治風暴

跟本就係香港人精神鴉片
橫掂遲早都死,不如試下對家贏晒睇下有冇新沖擊
因為議會失效 代議士無法係議會抗衡政府
焦土完 就係全面街頭抗爭架啦
點解D人會覺得焦土完=等死?
當初提出既人係要絕地反抗 迫你地醒
係上撚哂癮 佢地自己都係違反民主理念
無視候選人政績理念政綱 只要企岩陣營就盲目投票 變哂機械式投票
搞到呢D人好似飯國威之流 係游梁DQ後同記者講:估唔到自己咁快可以重返議會
哇屌佢真係當左議席寫佢個名
咁你仲留係香港做咩? 移民算啦
即係你覺得投白票型過阻多一個保皇黨
得,明曬
事實係6萬6天琦票

三分一含撚
三分二射左落方國珊
無錯啦 焦土就岩啦
有外國護照 幾時走都得
話知你變成點
理解唔到你既logic,你接受唔到一個選舉有三個立場? 其實有冇睇我講乜,我已經比哂數據話你知新東本土選民投白票係唔會益到保皇黨入立法會,我唔可以表達我唔認同泛民既路線?本土派選民一定要含落去「阻多一個保皇黨」(而事實係唔含都夠范國威大勝有餘)?你可以盡情屌九西班焦土撚益左保皇黨,但你屌新東就真係點都講唔通。
屌你真係弱智 你呢種人真係快撚d死香港先會有救
點解我要去投一個我唔撚相信佢會幫到我既人去對抗你既敵人?
學人講計數我計你老母 我投唔撚投都阻唔到個啊婆嫁啦屌你老母西 我尊重民主精神唔去投我唔支持既人又有咩問題啊你老母 我張票係咪寫撚左你泛民名啊屌你老母
你呢種人根本同泛民一撚樣講野唔撚岩logic 淨係識呃呃氹氹同靠嚇去攞票 我真心希望你呢種人快撚d死
含撚派既logic係唔投你=幫建制 你黎屌個投白票都唔去屌個真係投建制既人
呢d就係民主派既支持者 反省下點解依家d人唔撚支持你啦 d票靠屌返黎既話你唔撚配自稱民主派啊仆你個街 民主有樣好重要既精神就係你撈得唔店我可以用選票踢你走 咁家陣唔撚投你又唔撚得 你真係惡撚過共產黨啊
我都理解唔到你既邏輯
你係邊到計到條數一定夠票?
如果真係所有人都投白票咁都唔會益到保皇黨啲老人院鐵票?
一直有6萬票真係得啖笑
個6萬人跟你咁撚戇鳩投白票咪冇撚曬囉
仲有啲屎忽鬼以為自己好撚型咁又邊鳩個都唔投
你確保到真係會過16萬票?
投又屌唔投又屌真係好難服侍
而家有腦既都唔投淫賤聯又唔鐘意
你有更好選擇?保障過到又唔得?
真係反智到極點
你唔信佢你有更好既選擇?
你冷靜d先
點解選民有責任去幫一個唔支持既候選人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞