得罪講句 香港真係無撚得救

269 回覆
916 Like 316 Dislike
有條友話會有必死既覺悟 死撚左去出共產黨糧
共你老母啊 果d喺納稅人既錢
即係大家都食屎你會唔會拎舊難食啲既屎黎食?
大熱一係bill一係佢
你唔投俾佢就分散曬啲票俾bill拋
投白票更加係戇撚鳩
屌你老母你叫16萬人投白票?
明知保皇黨有死唔去既蛇齋餅糭鐵票
仲投白票?
以為自己好撚型

投白票=益共產黨
係兩舊一樣既屎度揀邊舊好食啲又唔on9 食屎啦你
投咩票會益到你
咁而家係咪billbill當選呀?
咪一樣咖喱大勝
講緊佢出雙糧啊 二讀唔拉布係為左三讀拉布
喺呢個制度下
以新界東為例
無本土候選人 都唔會想建制入去呀?
投白,棄權即係幫Bill Bill 入去
咁點會唔出黎阻止佢呀?
唯一可以抗衡Bill 仔就係范國威
做d 利敵既野仲覺得好威
佢呢種口吻同當年onq有咩分別
大熱就係onq同頂頂,所以要揀onq,有天琦都唔准投!
即係大家都食屎你會唔會拎舊難食啲既屎黎食?
大熱一係bill一係佢
你唔投俾佢就分散曬啲票俾bill拋
投白票更加係戇撚鳩
屌你老母你叫16萬人投白票?
明知保皇黨有死唔去既蛇齋餅糭鐵票
仲投白票?
以為自己好撚型

投白票=益共產黨
投咩票會益到你

照咁計,投左廿幾年泛民依家是米會有幾層樓收緊租
其實由1997年7月1日交比支共統治果時已經玩完
中國殖民地
香港無得救都唔係第一日既事

多撚謝販民班大愛支(尤其民主党工党同社民狗!)囉!!!!

啟德一早都知係港共專登設計既市區票倉膽!!!!

「姚松炎今次做選舉工程,同我哋傳統政黨,真係好唔同,我哋唔係好慣,尤其係打開地面戰嗰班,其實一直覺得佢危。

我哋擺街站、洗樓、去屋邨,佢哋認為唔使做好多呢啲,覺得做好網上,網上反應熱烈,就好有信心。

即使佢哋助選團,或者幫忙嘅團體開(街)站,但好似用錯力,星期五、六下晝,喺佐敦開站,我哋一般唔會咁做,因為嗰啲係街客,去行街,唔係選民;即使開喺住宅區,有啲朝早9點後先至開,嗰啲時間,人人返晒工,開站都無咩用。

姚松炎團隊去土瓜灣少數族裔拉票,好奇怪,或者踩單車,我哋好多人睇到,暈低咁滯。或者係我哋太傳統,唔慣咁做。

不過泛民好多大佬,就好buy佢呢套,所以一直覺得九西呢個位好易贏,無咩危機感,其實我地做開地區嘅,睇佢唔係咁穩陣。

佢哋呢種選舉工程,喺比例代表制,效果可能會比較好,今次補選只係選一個位,未必可以咁打選戰。今次投票率咁低,有好多原因,如果唔諗點樣做,下次補選,我擔心唔容易贏。」

仲有人覺得飯民幫到手?
我屌你老母啦,成班仆街鬼到唔鬼
含撚派連投票嘅最基本認知都冇
笑撚死 咁多人話焦土白票累街坊
你老母選入去啲泛民咪又係關鍵時刻唔見人/棄權
嗰陣唔見你地出力屌嘅
泛民支持者不願面對
今次無丫嘛
嗰6件野
得一件係泛民,其他都係屎
棄票比bill bill 入?
你幾時開始有錯覺覺得泛民唔係屎
今日真係成條街清淨晒

呢啲咪叫做多左囉
屎都仲有分一大篤屎,好撚大篤屎同埋一粒屎

總之呢次可以阻止Bill 仔已經ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞