得罪講句 香港真係無撚得救

269 回覆
916 Like 316 Dislike
搞返清楚先,你依家唔係揀個小臭既屎黎食,而係用你手上既一票去為比小臭屎你食既人背書,比資源佢去製作下一舊小臭屎比你食,更甚者係你助長左呢個只有兩舊屎揀既情況,既然你都咁憎泛民點解你仲要為佢地背書?

今次選舉泛民低票就係一個好清晰既訊號比到泛民睇,香港既抗爭者唔認同佢地既路線,唔認同佢地多次係議會上無盡力守護香港。呢個訊號比泛民睇到已經有好多群眾對佢地不滿,不滿到2揀1都唔想揀佢地,所以泛民一定要變、要檢討,唔可以再整屎比選民食,唔好以為舊屎無建制咁臭就過到關,唔好以為自己比建制好就可以做一世議員。

至於23條/國歌法等,只要全體過二份一就可立法(只有特首產生辦法既議案需過三份二),加上議事規則修改後布都冇得拉,泛民老早就失去左實質既反對能力,將來政府要強推,希望可以係街頭遇到你一齊抗爭,因為你投既泛民已經無能力係議會阻止23條。
就係無你講得咁簡單,你依家唔係揀舊細屎食,而係支持緊比細屎你食既人,鼓勵佢過兩年又比多次細屎你食。

今次選舉泛民低票就係一個好清晰既訊號比到泛民睇,香港既抗爭者唔認同佢地既路線,唔認同佢地多次係議會上無盡力守護香港。呢個訊號比泛民睇到已經有好多群眾對佢地不滿,不滿到2揀1都唔想揀佢地,所以泛民一定要變、要檢討,唔可以再整屎比選民食,唔好以為舊屎無建制咁大就過到關,唔好以為自己比建制好就可以做一世議員。
借問樓主高見,投咩係唔使含撚?
無個簡得落手咪唔好投/投廢票
點解一定要迫自己食屎
其實樓主無講錯,民主應該就係唔滿意就vote out。不過香港黎計保皇永遠一堆老人鐵票,可以話係永不會被vote out 嘅存在黎,呢個就係問題所在…
借問樓主高見,投咩係唔使含撚?
無個簡得落手咪唔好投/投廢票
點解一定要迫自己食屎

犯民保皇都係屎,而犯民次次整舊細啲既屎,你都繼續幫襯,換轉係我我都唔會比碗飯你食啦!
射對家投建制好過
起碼建制無呃人
講得出剪布就剪布
話大量興建基建就真係做得出
D 淺藍人士, 包括一D 長輩點解會投建制

果班低級含撚派打手 就只會叫你食屎
而家到知泛民係一舊屎
相反 D 藍屍仲覺得建制做到野
班含撚派都覺泛民做得差呃飯食
相反班藍絲覺得建制做得野
淺藍人士固定盤只會愈來愈大
相反淺黃基本盤只會愈來愈細
屌你老母啦泛民 隻揪都驚輸 如果真係咁撚緊張本土派啲票一開始就唔好當本土派係狗咁撚啦 比你撚完一獲又一獲仲想本土派投票比你?
好有道理
唔投垃圾 咪等於投bill
仲講兩舊屎理論好有道理,你依家唔係揀舊細d既屎黎食,而係支持緊個比細屎你食既人,鼓勵佢兼比資源佢係2020選舉再比多次舊「比建制好味既屎」你食。

今次選舉就係一個訊號比到泛民睇,香港既抗爭者唔認同佢地既路線,唔認同佢地多次係議會上出賣香港人,好多人不滿到2揀1都唔想揀佢地,泛民唔可以再扮睇唔到,佢地再唔檢討再唔改變就等執柒,唔好以為舊屎無建制咁臭就過到關,唔好諗住自己比建制好就可以有票做一世議員霸住個大台領導香港既抗爭。

至於大家都好驚既23條/國歌法,全體議員過1/2就立到法,依家布亦都無得拉,泛民一早已經無左係議會抵抗既能力,將來政府強推立法既時候希望你會一齊上街,因為你唔洗寄望你投既泛民可以係議會阻到政府立法。
好多地方啲福利都規定要移民夠幾多年先有資格攞
而且香無資格審批單程證 但其他國家移民部有資格批核
我都知你想扮有獨立思考 但唔該讀多幾年書先 起碼講之前認清事實 唔好衝出黎柒做笑柄
人哋軍事上嘅焦土就係唔想益敵人,
而家香港班焦土派就明益敵人。
經過呢次補選之後
更加確定直接投販民對家係明智
睇左少少
上面條泛民打手真係當撚左張票係佢名

你含唔含撚都被佢屈到你含撚
自己要人張票唔係自己令人投畀你
而係迫人含撚
唔理你係咪白鴿定五毛都唔撚係咁講啦
認同無得救
唔認同投白票
好撚躁呀 襯地淋啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞