得罪講句 香港真係無撚得救

269 回覆
916 Like 316 Dislike
屆屆都叫人焦土 建制大次次大獲全勝 泛民就仍然一成不變 睇往跡啦各位 個焦土政策唔撚掂呀
有好多人只係愚盡選民責任,見邊個大聲救急就投邊個
講真 我都唔太鐘意販民
但政治現實黎睇焦土係完全無用
你覺得焦完土 全部野淪哂陷 香港人就會醒?
係唔會 你睇下大陸就知 佢地生活正常 但就冇自由 但佢地都係照咁過
所以香港只會步佢地後塵
所以可以做既 就係保存實力 等待時機 每樣野留得幾多得幾多
其實議會方面 最起碼仲有幾個人好過冇
但更重要既係生活其他方便做到幾多就幾多
新東投天琦既表示 吸左個6字
選舉係有得兩個唔要
有得票率不足呢家野
我就覺得唔應該比泛民覺得佢地係唯一民主代表人既 香港人一日未有勇氣捨棄投飯民去安慰自己呢種觀念,香港人一日都唔會好過
唔係梁游咁on9都唔會有補選啦,本土?做過d乜呀,我呸
你呢句野係有本土派作前題先啱用呀,依家作唔係捨棄泛民,係擁抱建制呀,屌你無腦
利申 1票投哂2個
咪撚倒果為因wo師兄
係中共釋法 佢地先比人dq
早有2012年黃毓民宣誓夠玩野 最後都有得重新宣返
點解到今時今日成班港豬會覺得係佢地玩膠累街坊
唔投泛民的確唔係焦土, 不過政治現實係. 對唔對得住自己, 呢d 純粹個人信仰, 我相信大部份投票既人都係投對得住自己果一票, 但對得住自己同政治現實係兩回事. 有人覺得香港正在倒下去, 踩多一腳係對得住自己, 亦會有人覺得拖得一時得一時係對得住自己. 上面位巴打係反駁技術性焦土既泛民支持者, 唔係你呢種原則性焦土支持者
個議席原本就本土派既
既然一開始無視政治倫理唔撚問本民前青政endorse邊個
班泛民撚屌就應該收皮啦
依家輸撚左仲要屌鳩你唔過票

果陣就話含住撚先下次你地本土就選到
依家楊岳橋條撚頭又失蹤又做on9野,相反梁天琦比人dq完仲要坐緊
屌你仲有人好意思叫人含撚投票
仲有港豬屌緊佢兩個就知樓主講得啱
你痴撚線,點解一定要排preference咁投?我根本唔撚支持泛民。屌你含撚含上腦
儲定錢? 有料洗儲錢?
平時無事就踢本土派埋一邊屌陀衰家
到選舉又講埋哂咩大義 兩害取其輕
屌你老母 幾厚臉皮先講得岀
個班懶係講政治現實既撚樣就係盲撚左咁,明明泛民都係同建制serve緊同一個function,兩隊人係度唱雙簧,只係泛民係打住民主派既旗號就信到十足咁撚樣。
話人投白票=焦土真係未撚訓醒,繼續投販民發你民主夢啦屌你老母
屌爆你老母個爛臭閪
來來去去都係關鍵一席 否決權 兩害取其輕 投白票廢票等於投共呢啲廢話
閪港賤種諗嘢永遠只係二元對立
杯葛選舉都唔撚識 學乜撚人講民唔民主
習帝登撚哂基啦 繼續打飛機 繼續關鍵一席啦
假民主閪
由楊岳橋到范國威,新東既基本盤已經相當明顯:泛民16萬票、建制15萬票、本土6萬票,本土大概有1-2萬人肯含泛民。唔好講咩焦唔焦土或者范國威做過d乜先,起碼以下三點係新東既事實:

1)泛民完全唔需要本土派含都夠贏有凸,今朝即使低投票率都贏建制三萬票。
2)即使本土立場既選民全投廢票,都唔會令泛民落選。
3)政府依家左手DQ右手剪布,議員影響力已經極細。

作為新東本土派選民,係咁既情況之下以廢票表達立場,有冇人話到比我知有咩問題?點解要屌到我地化開?
唔怪得泛民可以係咁出賣你地都唔怕
我就係鍾意佢夠不擇手段
香港就係太多政治潔癖先至搞到比共匪食住
新東黎講,唔投泛民係唔會擁抱建制,兩次補選都話比你知泛民係唔需要本土票都夠贏有凸,屌人無腦之前望一望數字先。
點解你覺得選到啲你鐘意嘅人入去就有得救?
焦土完之後點?

之後班焦土人會避開晒講其他野
現實d 講 赤化根本一定會發生 宜家能夠做既 只係減慢赤化速度 焦土只會加速赤化 百害而無一利
我知一定會有人講投泛民係無撚用 但如果泛民都唔投 益建制 就會更快赤化 好似澳門咁 你唔好同我講澳門同香港係無分別 點解香港無赤化得咁快 好大程度都係仲有d 泛民反對派可以表達d 反對聲音
你屌我左膠都好 我只係想赤化得慢d 死都唔會益鄧家標條撚樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞