音響 hifi 討論區

189 回覆
3 Like 0 Dislike
Usb線有咩推介?平均就夠

古河GT2

平就supra
貴小小二手 black cat

可以係邊買到?
Player: Cambridge audio 851C
Amp: Cambridge audio 851A
Speaker: PMC twenty5.22

留個名先
Cambridge 751r+ klipsch rb 全套留名
連登高登都好少人玩音響

身邊更係一個都無 玩得好唔開心

因為音響帶唔到出街哂命,但耳筒可以帶出街哂命。

玩得音響,屋企個廳坐底都300-400呎

建築面積得唔得
入門CD機買乜好?筆直2000

Denon, Onkyo. 聽朋友話Cambridge Audio好易壞

以前用過8年幾CA 640C同A都無壞,後尾係因為想換機先換走左
Usb線有咩推介?平均就夠

古河GT2

平就supra

可以係邊買到?

古河 MK德發 OR 秋葉原
SUPRA 代理威達
二手BLACK CAT就 肥花 OR R33
Xboxone Contana留名系統過熱,請勿站在系統附近。
有fi-hi又駛咩要hi-fi
有無巴打用DIY/cheap架黎做speaker stand?
買左對4吋bookshelf speaker想擺上ear level
有無巴打用DIY/cheap架黎做speaker stand?
買左對4吋bookshelf speaker想擺上ear level

speaker stand好似diy無咁好?

Foundation ii

邊有咁易由電箱拉過條

好係好不過好難做

美插拖板我覺得唔值擺咁多
有錢就power condition

唔係呀我打算英插

英式更加唔值放咁多錢
是旦買個無開關制既拖就算
英插 FUSE 會有影響 , 不過閣下聽唔聽得出又另一回事.

睇番你要墊幾高, 方便就搵D 書墊高佢就算
而且4吋 一般落釘都夠, 再高就搵D 懸浮架

我呢對野雖然只有4吋不過個箱比正常大同重
衣家求其搵兩塊包裝用既膠擺底
個角度少少向上對啱耳位,不過如果可以懸浮水平打前會最好

可以諗諗isoacoustics , 價錢唔貴
客廳acoutic treatment 有冇心得?
而家淨係入咗幾塊4" panel 擋一擋啲reflection位同埋喺個角做bass trap
不過始終個廳唔對稱,因為20x15尺,有一邊10x15尺係飯廳,所以客廳一邊有牆一邊開邊對住個飯廳

古河GT2

平就supra

可以係邊買到?

Black cat嘅香港代理係小修小寶

古河GT2

平就supra

可以係邊買到?

Black cat嘅香港代理係小修小寶

係, 但平價版既Silverstar 好似停產左
有冇巴打、會上淘寶搵料自己搭線DIY膽前級、功放、喇叭黎玩?
小弟初入門超窮玩大陸土炮野
好難玩
買完av amp,聽歌差d
想買 int amp做2ch 後級,但冇位擺

可以諗諗isoacoustics , 價錢唔貴

真心推介isoacoustics特別係鋁制個隻

㯲用過淘寶C字頭個對
有無巴打試過focal cms65?
有無巴打試過focal cms65?

見一直都無hifi 討論所以開返個
小弟都係新手一個
成set都係用緊人地送嘅
Speaker: victor sx300
Amp: yamaha ssp az2
唱盤: technics 舊野
Cdp: 山靈 cd -t80

最近想自己買一set放新屋
跪求推介 speaker 同 綜合機
Class A/AB又應該點揀?

山水9500配返對JBL4425
小弟用緊飛利浦啲mini hifi 幾年
貪佢細細部又有藍芽
但係開始唔夠喉
想學下玩hifi
預10k至15k
有冇好推介

利申 對hifi 0認識
有冇巴打、識得串聯/並聯音響?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞