音響 hifi 討論區

189 回覆
3 Like 0 Dislike
依家 電腦>sound blaster omni 5.1 > Denon DM40

想買marantz HD-DAC1轉做NAS>DAC>DM40
留名
新手KEF 300A留名
cd player + fm
optical output
1k 內有無介紹
cd player + fm
optical output
1k 內有無介紹

ps:唔連speaker
dynaudio個香港代理好似收左皮

而家好似話要搵番大陸整
而家主力都係cas

notebook>teac ud h01>genelec 8020

teac udh01買二手嘅,都叫好使好用
genelec somehow係貪靚仔同埋個時係dma聽覺得好聽過adam

而家諗緊加部player係房
有時睇下戲聽下歌
唔想晒左買返嚟幾百隻cd同埋blu ray

部dac功能上太方便我同埋fit位反而未有意慾換
有冇人用hi end器材但音源係用mp3/spotify?

打算遲d dump 200k 買器材,Wilson Audio Sabrina

巴打dom得200k都真係預番咁上下錢買下碟好過

包保20k買碟提升大過呢200k器材

始終音樂為本
新買左隻kef egg

我都諗緊買,巴打覺得點?
入門 Dali Ikon Mk II 留名
而家主力都係cas

notebook>teac ud h01>genelec 8020

genelec somehow係貪靚仔同埋個時係dma聽覺得好聽過adam

有時睇下戲聽下歌

巴打 同你差唔多
不過我加咗膽前級 同埋用Adam

你地cas會直接用Spotify 咁出定係會用返loseless/WAV? 分別大唔大?
千幾銀組合留名
而家主力都係cas

有時睇下戲聽下歌

巴打 同你差唔多
不過我加咗膽前級 同埋用Adam

你地cas會直接用Spotify 咁出定係會用返loseless/WAV? 分別大唔大?

播開flac
聽得出有分別
大又唔至於大到屌晒鬼咁
形像化啲咪好似720p同1080p咁掛
不過好耐冇聽mp3
有無巴打知kef x300a個wireless點用?
係左係咪連usb都唔洗插電腦?

印象中係bluetooth connect

不過我自已就覺得反正條power cord點都走唔甩
都差在多一條
電腦底板 soundcard, lm3886, Polk rti 6

lm3886好野黎
我diy左部覺得幾正
Cambridge 751r+ klipsch rb 全套留名
連登高登都好少人玩音響

身邊更係一個都無 玩得好唔開心
學野

首先你要搵方法connect左隻router先,wireless or wired
如果你用apple, 恭喜你,AirPlay 非常user friendly,係有幾秒response time delay
Android 要裝佢個app播歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞