音響 hifi 討論區

189 回覆
3 Like 0 Dislike
而家成房都aq線咁滯

俾我揀我會全ww都唔會全aq

if i am u

siltech

好很貴...

俾我揀我會全ww都唔會全aq

if i am u

siltech

好很貴...

條入門explorer 都等於aq diamond

我就係早兩日襯威達做緊特價又買多條golden gate 1.5m備用
原價800,特價450算係咁

之前大部分aq線都係買開公價八折就算

我條golden gate兩年前在視聽展又係用450買返黎, 依個價錢真係抵, 比好多手工編織線抵好多. 不過聽講話德發地庫買AQ線仲平過威達開倉價, 巴打有試過去果度買線嗎

冇問過德發個邊aq幾銀
我都係中環個頭間原音買

因為近公司

AQ 要買到佢 highend 先有料到。中價/中下野就唔太得。

中價我會揀wireworld/inakustik/kimber.

我就係早兩日襯威達做緊特價又買多條golden gate 1.5m備用
原價800,特價450算係咁

之前大部分aq線都係買開公價八折就算

我條golden gate兩年前在視聽展又係用450買返黎, 依個價錢真係抵, 比好多手工編織線抵好多. 不過聽講話德發地庫買AQ線仲平過威達開倉價, 巴打有試過去果度買線嗎

冇問過德發個邊aq幾銀
我都係中環個頭間原音買

因為近公司

AQ 要買到佢 highend 先有料到。中價/中下野就唔太得。

中價我會揀wireworld/inakustik/kimber.

唔太緊要嘅
我都係求心安就算
黎緊我都想換genelec ,但佢好似得xlr 頭
而我部dac得rca頭 係咪有xlr to rca 既線?
或者adapter ?唔想換dac住

可能搵人造

唔太覺眼有廠線

btw我有一pair xlr>rca線多左
巴打有冇性趣
用緊 neumann kh 120 ,想搵部10k左右既dac,最好有埋前級同有得插headphone,有冇推介?

KH120 好野黎
10K 唔夠 預多小小
RME ADI-2 Pro - 11K
Mytek Digital Brooklyn - 13.5K
Antelope Zodiac - 13.5K
Antelope Pure2 - 16~17K

部部都好吸引,一直都有留意開Antelope Zodiac 既二手,巴打覺得邊部最抵玩?
我諗住試都唔試就上網買/買二手

試左先 Antelope香港又有代理
R33 見到有人賣二手

可能搵人造

唔太覺眼有廠線

巴打有冇性趣

搵人造人工都幾貴
RCA TO XLE adapter 一對要200到

可能搵人造

唔太覺眼有廠線

巴打有冇性趣

搵人造人工都幾貴

旺角秋葉原手工好似收一舊一條

當初條genelec power cord同埋條dac power cord都係搵佢做

但係我自已配完條dac power cord
先發覺自已戇鳩預唔夠長
結果條dac power cord變左插電腦mon
條線仲貴過隻mon本身
部dac條power cord結果又係買條aq算

可能搵人造

唔太覺眼有廠線

巴打有冇性趣

搵人造人工都幾貴

旺角秋葉原手工好似收一舊一條

當初條genelec power cord同埋條dac power cord都係搵佢做

但係我自已配完條dac power cord
先發覺自已戇鳩預唔夠長
結果條dac power cord變左插電腦mon
條線仲貴過隻mon本身
部dac條power cord結果又係買條aq算

秋記手功一般啦
power cord易整d 對好塞入去就係
小弟地方淺窄
想係房玩下5.1 純過下引
第時有自己屋先再係聽玩
我本身想買onkyo 3800 玩下
但發現個amp 大到擺都擺唔落
我諗住係駁mac / 電視用嫁咋
唔打機
Logitech z906 係咪好選擇 ?
但佢成6 年前產物 無HDMI 夠唔夠做?
祝新年快樂

唔同級
諗計放隻amp好過啦
想問一個問題
話說自己喺房就係玩耳機
不過電源就好濕鳩

而家諗緊玩拖把 isotek evo3 如何 review 33 放緊2000左右

應該會接 PC,Moon,Dac
想問一個問題
話說自己喺房就係玩耳機
不過電源就好濕鳩

而家諗緊玩拖把 isotek evo3 如何 review 33 放緊2000左右

PC DAC 插牆好過
要靚就拉條獨位電
想問一個問題
話說自己喺房就係玩耳機
不過電源就好濕鳩

PC DAC 插牆好過
要靚就拉條獨位電

邊有咁易由電箱拉過條
想問一個問題
話說自己喺房就係玩耳機
不過電源就好濕鳩

PC DAC 插牆好過
要靚就拉條獨位電

邊有咁易由電箱拉過條

好係好不過好難做
Usb線有咩推介?平均就夠

古河GT2

古河GT2

平就supra
貴小小二手 black cat
想問一個問題
話說自己喺房就係玩耳機
不過電源就好濕鳩

PC DAC 插牆好過
要靚就拉條獨位電

邊有咁易由電箱拉過條

好係好不過好難做

美插拖板我覺得唔值擺咁多
有錢就power condition

邊有咁易由電箱拉過條

好係好不過好難做

美插拖板我覺得唔值擺咁多
有錢就power condition

唔係呀我打算英插
cd player + fm
optical output
1k 內有無介紹

ps:唔連speaker
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞