千祈唔好買Miniso 名創優品條Lightning 線!!!!!!!!

527 回覆
2556 Like 64 Dislike
樓主不如試埋小米個條,都係49
我嗰條個頭啲金屬刮到甩曬漆都無事,過咗保養
如無意外壞咗都會拆粒MFi Lightning to micro usb 用
其實MFI cert主要係cert個lightning頭
佢個error code冇話uncertified,而且我望落唔覺個lightning頭唔似樣
可以只係條線差
你頂盡話到佢defect,我唔覺得你會告得入佢呃你
一係我試下佢個頭插另外一條線?
試過
$49嗰條同$79嗰條都ok
不過好似無貨了
雖然小米係大陸嘢
不過都算係咁,起碼尿袋/差電線嗰啲寫得出做得到
支持搞大佢
其實佢話係MFI Certified 但apple 搵唔到已經告佢商品說明條例有問題
都已經唔駛理佢work 唔 work
可以係一個做法
但MFI cert lightning頭係向apple認可嘅supplier買,只要佢證明到佢個頭係向authorised supplier買,就已經可以claim自己MFI certified
MFI certified並不等於Apple qc check過條線or product,只係MFI certified嘅accessories插落iOS devices唔會有uncertified error msg
上網睇過佢好似係高仿?我見原post條大陸link http://mobile.pconline.com.cn/1032/10322345_1.html 提到miniso條先係高仿嚟
咁我真係唔知
不過頭先有巴打話Apple網check唔到依個point都值得考慮,我唔100%肯定apple點先會定義為

“has completed MFi self-certification requirements and is reported to Apple as sold/distributed by the manufacturer”

過mfi但冇report to apple都唔會searchable

亦可能真係高仿得太似掛,我就咁睇就覺得似樣嘅
講咁多姐係講咩 可唔可以一句總結

利申:冇睇曬 好撚多字
睇標題啦
睇左頭幾頁就知好多連登仔姓ON9
屌番樓豬轉頭
支那野你仲走去買?
抵你死
樓豬本身已經有咁多線仲買黎托鳩?似打手多啲
就咁睇
你出福仁走返轉先講啦,嗰度一大堆支那線個頭係睇唔出同mfi線有任何分別

Lightning to Micro USB Adapter
都係148, 跟住隨便用d cheap 綫, 又可過data

用乜綫都可以, 以後唔使理
之前試過插到歪晒, 拎返去一樣有保養(e-bill)
係細細粒, 好易唔見
去名創買都唔去買小米,你都唔好得去邊
6S+
未試過restore
睇完呢個post 唔敢試
痴9線,小米都吹奏
我乜線都有
就係抱著研究精神買
所以話我窮撚想畀少一百幾十買假貨嗰啲可以收皮先
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞