千祈唔好買Miniso 名創優品條Lightning 線!!!!!!!!

527 回覆
2556 Like 64 Dislike
報咗銷委會?海關?
樓主我支持你呀,樓上屌9樓主果班正on9
海關
Apple Inc.
因為消委會唔係執法機構,佢地知道咗都只係會調解,所以畀海關處理先
佢個盒寫 Certified 冇寫埋 MFI
mfi其實真係好重要

曾經做過某android公司既維修部門,每隔幾日就見一部機因為用垃圾線,成個micro usb頭又溶又爆開晒
單據同網站都有,盒都有MFi嘅文字同logo
Too long didn’t read
唔敢搏
一定買MFi 線
佢個係 I/l/1 唔係 i
可能心態係覺得名創買嘢,買到假貨係預咗,無得投訴。
不過都係嗰句,寫得就要有,無論你幾錢、咩鋪頭牌子都好,虛假說明就要捉
睇翻張單,應該係大楷i
海關今次唔撚好又放過大陸閪瘡鳩品
好似係穩壓、保護嗰啲全部都係MFi粒晶片做
唔識,有無做呢行嘅巴打知
名創優品係支那牌子 - 完
推爆佢
個名唔記得了
百幾二百蚊係係黃金買既
俾佢日本字昆左 店主仲話啲lightning貴啲係因為test 過 點知把鬼
咁我不如訂apple 唔洗落街買
日本字?
Infinity/EGO/Xpower 貼牌三寶
留名等睇海關做野
買Verbatim 好過
kum用、平、保養耐
唔洗打手唔洗日本字,一樣賣得
只係怕唔知點證明佢真係唔係mfi,因為我怕佢攻我restore失敗有好多因素
依家只係知道手上全部MFi都restore成功,手上所有non mfi都restore失敗。但係係唔係全部mfi都會成功,全部non mfi都會失敗,定還是有mfi都可能會失敗,我證明唔到。

有無巴打有其他方法check
之前我係ITUNE連原裝CABLE都BACKUP唔到,換咗幾條都係唔得。
然後我買咗條2M紅色
竟然BACKUP到

而家仲用緊
咩機?如果係8/X,有無試過restore
Verbatim條線好硬淨
好過原廠好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞