有無人有用外用a酸

419 回覆
8 Like 2 Dislike
咁你有無搽左保濕先?
邊隻防曬?
https://hk.iherb.com/pr/Differin-Adapalene-Gel-0-1-Acne-Treatment-0-5-oz-15-g/76033

響ihurb見到呢支 但個包裝好似同我fd醫生開果支唔同 會唔會假野?

另外想問下 0.1%算唔算好勁, 未用過第 3代

搽differin 已經搽咗5個禮拜都重有生新嘅暗瘡,好撚煩 btw 有冇醫生開R 牌口服A 酸收費又公道嘅介紹下
外用A酸邊度有得買?使唔使醫生紙?
荃灣眾安街嘅藥房有賣百零蚊枝,近街市嗰排嘅藥房會賣得平啲
用左2星期differin 點解d印好似仲深同紅左😭
絲打 sorry啊 考古搵番你個舊po睇
想問你呢家點啊

我呢排都搽緊 differin同食4環素
過咗2個禮拜 仲嚴重咗
keep住係咁谷瘡同爆
好想死
Differin好似有大概兩個月爆發期? 但我好似唔會太大型既爆發
我搽咗大半年 都仲會岀暗瘡 但係有比以前未搽前好
你有食4環素應該唔食爆得好嚴重架
冇狂爆
但有一堆keep住含農
之後佢自己爆咗之後 結焦 又再含番農
整極都唔好
好崩潰
而家D藥房賣A 酸膏幾錢支到, 幾多GRAM, 見到外國網都唔係平 45G 要2XX
你地用咩保濕?for differin
同埋你地朝早會唔會用?
以前有暗瘡
到大個左得返少少

但係多印、毛孔大
想試下外用a 酸

有冇巴絲都係咁既case
外用搞得掂?

同埋唔係好明點解要食抗生素?
防止爆發期?
樓主而家仲有用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞