[KICKSTARTER] 膽粗粗做左個日曆 啱啱LAUNCH咗

978 回覆
1937 Like 65 Dislike
文具舖個啲係普通日曆,已經賣左街幾廿年,點解唔插啲製造商浪費紙張,淨係插樓主
至於點解賣咁貴,入面啲插圖、設計呢啲唔駛人手去做、識自動變出黎既
班盲撚真係

我都同意係浪費左少少、同個價錢貴左啲,所以仍在考慮中
不過都係支持樓主將呢樣野介紹俾西方國家既
德國D文具鋪我見過D calender planner成廿幾歐一個
批評人地果D紙成本有幾多果D on9真係唔想理佢
設計畫圖唔駛錢比埋佢好唔好?

鬼佬其實好buy呢樣野
Fortune telling呢個gimmick幾好
加埋D咁靚既插圖20-30USD係合理
不過都係果句希望巴打設計到唔撕既version
撕唔撕比番user決定
始終因為靚 撕左會可惜
傳統既會撕係因為佢真係dirt cheap
香港人最鍾意成本論
Btw樓豬加油
雖然未必有藍色但要返本黑色都好
多謝大家咁捧場
不過其實我成本真係好高
加油!仲有四分一就到目標!
睇蘋果fb都知香港人幾易比人搧動
無嘅,件產品岀得街就要面對公眾
一定會有正反兩面,全部都會消化
有冇中文
Ig見到即刻俾左錢,請問另外個30蚊係咪就係運費?
希望有藍色啦,為左藍色,我專登買有兩本個個package
靚到唔捨得meet 加油
睇返先知原來咁都有人鬧你地個價set太高、唔環保,睇完都真係唔知講咩好

做過設計、做過mass printing就知你地成本係邊。

仲有,唔環保既唔係daper呢班用靚紙印野既人,係個啲濫用地球資源、粗製濫造、為求成本低薄利多銷、令消費者忘記物本背後意義、身為擁有物品既人既責任。佢地令到消費者唔識珍惜。
你地要講環保,呢班人先係真正唔環保個班。
暫時不會有
多謝你!
d插畫幾靚但個品牌中文名同logo柒柒地
個logo整成咁有咩寓意
巴打記得搵我退運費!
或者完結後係問卷remark返lihkg

其實好中,環保唔環保最後係取決於使用者點用。
我原意只係想用品質最好的做法
好多backer同巴打都話好靚唔捨得撕,
我相信back左既大家會物盡其用

不過如果有下次我都係會諗下點減省紙張,
同提供多啲使用方式
日紙 好柒咩
其實係想改個中英意思都可以互相呼應
而唔係各不相干嘅名
巴打,買兩set支持你,design好靚,好有心機,加油!喺設計呢條路行得更遠!
今日先睇到個post 幫手推推先 聽日用電腦畀錢
我個人諗法係
環保與否其實好大部分係取決於人有冇去珍惜、有冇負責任既心
Producer同用家都有責任

坦白講,early bird先140一本你地既日曆,高質印刷、用紙精良既話其實已經相當抵屌
係香港買本正版繁體字書,是是但但都要過百啦
實際內容其實都係各取所需

Btw, 我已經搵左你架喇
加油呀!希望可以達標,差少少咋
加油樓豬,好靚呀
多謝支持,推下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞