[婚攝寶典] 不滿婚照寫30頁PDF報告反饋 新人反被鬧X客

332 回覆
83 Like 3 Dislike
COPY DCFEVER FB COMMENT

如果硬係要畫九宮格定位嘅話,相信婚攝界有大半攝影師都過唔到關,究竟一張相嘅價值,係相中的親朋好友、還是追求背景 100% 對稱呢?係好值得深思。

(好多時場地佈置本身都會有偏差、侍應排凳都冇可能次次準確,舞台高低甚至冇台的話、總會有些少梯狀傾斜,如果追求每一方面都完美無瑕,我諗個晚宴要擺到半夜)
平心而論 真係唔掂wor
唔好為屌而屌
係影得好垃圾啊 但一皮想請三個pro??咪撚傻啦
正常有水準既都去哂做正常單啦
留返d龍友同學生仔服侍呢d使唔起錢既西客cheap單
事實就係咁殘酷
有幾個位業餘都知有問題啦
黃金分割都唔識..

呢輯一皮比多左啦

一個旺日起碼成千對結婚
貴少少既單都起碼用四個攝錄

成個香港邊撚到黎咁多pro
咁平咁賤既單可以搵得咩人出??
咪就係龍友同學生 再搵唔到咪但求有部相機咪出job囉

要怪就怪西客乜鳩都要壓平
玩到成個行業劣幣驅逐良幣 最後垃圾充斥

你唔好話你地班龍友拉高哂個價,根本貴到唔合理
係會叫姊妹企喺旁邊
其實好多時在場人唔會識就鏡頭都係要攝影師安排走位

果啲扣褸打呔相全部都係慢動作或者定格咁影
出門上車相都係攝影師嗌roll 先開始行

斟茶切餅呢啲無得返兜o既一定係brief好晒先開波

無錯
你搵得呢啲就係好似做show 咁
唔係邊度嚟火焰婚紗相?
影到咁撚衰好意思po 上網話人亂屌
真係好弱智, 就好似合埋眼扮訓影 instagram 相一樣咁低智.
又唔係唔俾錢 份嘢又唔係盲屌
對新人又唔係放份嘢上網公審
咁好心機俾意見有咩問題
老實講就咁睇佢批評嗰幾張

質素真係好似朋友自己影咁樣 結婚俾得錢請攝影師都係想留倩影

嗰種失落感之下有咁嘅回應都好正常姐
更揶揄「點解新人唔自己影?」

自己結婚點影
其實攝影師係會叫新人同親朋戚友就好晒位執好表情先影架喎
我去親飲啲攝影師都係BOSS叫人點就點, 自己唔叫人就好位就影唔係求其係咩呀
上面成班友飲都未去過呀?
你做咩鳩野?
咁有要求當初個客係點搵呢個攝影師返黎
求PDF 學野
我都等緊去學野
真心想要pdf
我第一次求av同game以外既seed
香港班影相佬係差就公認
而家有文有路 教返你又抵唔住氣
重點而家又唔係對新人po上網公審

呢張相屌你老母忍撚到我火山爆發!
白痴話我斬頭!
白痴!白痴!白痴!
背景散鳩哂蒙撚哂重要人交代個蒙背景反而主體唔撚理
都唔知係白痴定係痴撚線!
總之呢有料唔會出聲係擦鞋仔特別多野講
講撚埋d野白撚痴既!

右上三個斬左頭

好似我po呢張相白痴話我插頭都有
重畫埋圖指正我
白痴既!真係白痴!
屌你老母連影張相都未撚識!
白痴!白痴!白痴!
屌你老母一見白痴就block!
亦引證我講法"有料唔會出聲係擦鞋仔先最鳩多意見"

做乜撚野姐你?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞