人越大 越發現用手機玩game 好on9

223 回覆
1038 Like 83 Dislike
手機驚可以用錢換時間 可以型可以威
根本唔係game,只係賭錢
一個必輸的賭局
當你入左呢個賭局
你只可以揀輸時間定輸錢

玩過ps4 switch game 帶黎嘅遊戲性真係返唔到轉頭
一隻game 3百幾買斷 平過一隻手機標榜"free"的遊戲 好多倍
D課金撚唔肯認姐
淨係識話佢有錢鐘意點洗就點洗
但冇得抽野既手機game佢地根本唔想玩
因為佢地淨係想賭錢
唔係想玩game

啲撚屌有撚技術咩。好似以前玩seed d咁,一局一局入錢公平對決。佢地就係輸到仆街無晒面啲契弟。依家同你講,買裝買技抽獎就得喇,你係垃圾都可以比錢排第1。佢地仲唔重課?
課撚完仲好威威同你講,你理得我點使錢姐!但又唔理呢個行為已經令隻game嘅遊戲性破壞晒
啱啊,手機驚正垃圾,一味要你課金,根本冇持續性可言
以課金為前提玩既話,已經輸左
以家要抽卡嘅game我都唔玩了
console game雖然要俾幾舊水買, 好似好貴

但正個d 玩起上黎有樂趣好多
甚至有欣賞價值
witcher 3, last of us 呢d 直程係藝術品
Switch 個堆我冇玩, 但d細路係可以成班玩到咔咔笑

手機d game 唔會見到呢D
根本唔係設計黎娛樂
而係專登設計到令人沉迷, 激到你課金

唔使拎啲新game去比,就係超舊game, 仆街mon第一代,惡魔城,果啲已經係呢堆垃圾課金無法比擬嘅神作
點睇艦B打到上第一??
手機game課金真係好蠢

課咗千幾蚊後終於唔再玩, 到頭來得個吉, 發誓一定唔會再課
好個D game 真係睇得出開發者本身對game既熱誠

例如dark soul 個d 細節同故事
根本99%玩家就唔會理, 但佢地偏偏就要哂咁多時間去研究呢d野
呢堆神作最大缺點係無得連線
最後變左自己自high
幾年前玩sims玩fm都玩上癮
但係玩多左多人遊戲,玩番單機game會好無癮
玩開lovelive 原來真係有on9 仔課金成萬蚊
笑撚死我
我淨係用左16蚊買Cyrus 咋
iphone要用15蚊買deemo
即刻不了,上youtube聽算
我真係玩左好耐 成兩三年先課一次 當支持下隻game
但抽卡真心on9
你唔玩就話on9
課金GAME係比D有錢冇時間既人玩 個班人重課十幾萬都冇問題
但唔係衣食無憂又走去跟住玩 課兩三千抽唔到就唉聲唉氣呢種人就真係唔知咩心態
去玩返窮人娛樂家機 PC啦
成個日本都on9
電話入面無game
倒轉咗 就係覺得on9先唔玩
從來部電話都係聽下歌㩒下fb ig 最多down 1,2隻 two dots, 戰機game for無上網既時候解悶用
街機撚留名
聽過有人重課到買得起一部新車

利申: PS4同PC GAME玩乜都咁廢
on9 係你姐

不嬲零課 好玩就玩 唔玩即del

冇損失
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞