人越大 越發現用手機玩game 好on9

223 回覆
1038 Like 83 Dislike
我買ps4(2014年)前剩係玩pad
反而買左之後有玩其他手機gane
而事實上ps4有d 3a大作仲悶過某d手機game
你會發覺除左gta bf cow,無隻online可以玩得長
手機game反而長命好多
從來冇一隻玩得耐
覺得呢加啲game同2015果啲零分別
GBA game 都好玩過傻鳩課金抽獎手機on奶game,明碼實價,有故事性遊戲性爆到機,就就買唔岩就算,幾撚好
傳說對決個d 都ok 啦,幾方便
下下都要坐起電腦前打lol 洋

自己有switch 都好耐冇拎黎玩,zelda 之後
爐石呢?
Chain chronicles 2年前課過2千蚊
課完先後悔洗埋啲無謂錢
而家都係hea玩追下活動
爐石
sv
手機game只玩過PAD, 而家係龍珠(係愛呀)
都係0課, 得閒抽到就玩下, 完全冇意欲去課金

係屋企就玩ps4,switch, 3ds, pc game 正好多
龍珠隻game誠信破產喎
啲遊戲商見你地啲傻仔課埋啲低成本game 仲搵得多過啲大作 以後就投資落手機game 算
成個遊戲業比你地搞彎哂啦
冇乜係玩過手機game 覺得d game 好無聊
反而會dl 模擬器玩gba game
之前曾經重課過pad
而家睇返真係好on9
俾隻game玩返轉頭

每日較哂鬧鐘定時定刻開game玩活動
God fest就俾錢抽
抽唔中新既神硬係覺得有問題咁

同埋pad, 神抄呢類game做起左之後
好多公司就食住條水出呢d課金game
有d仲可以自動掛game

成個遊戲界生態真係變哂
但唔敢講係好定唔好
以前打機過唔到
會不停挑戰,搵方法過版
過到既成功感真係爽過打j

相信有返咁上下機齡既你
應該有同樣感受
正係為左傳說隻呂布課過8蚊
但online game 就
最慘你唔抽卡 打極都唔高分
are you three eyed raven?
其實係d玩家真係重課在垃圾低成本game先搞到廠家冇進步。

因為冇必要整隻唔洗點課又好玩既遊戲。
你唔撚識打機姐
啲遊戲商見你地啲傻仔課埋啲低成本game 仲搵得多過啲大作 以後就投資落手機game 算
成個遊戲業比你地搞彎哂啦

正確,玩家入面10%傻鳩玩家課金玩低能手機gmae,已經好賺過100%玩家買正統gmae嘅錢,傻鳩驅逐晒啲正經好gmae, 之後game廠當然樂意出低成本岸鳩game, 去搵呢啲傻撚錢。其實正常玩家wfc, 一係一齊玩,一係就收皮
有ps4 有pc都係重課手機驚
D課金撚唔肯認姐
淨係識話佢有錢鐘意點洗就點洗
但冇得抽野既手機game佢地根本唔想玩
因為佢地淨係想賭錢
唔係想玩game
console game雖然要俾幾舊水買, 好似好貴

但正個d 玩起上黎有樂趣好多
甚至有欣賞價值
witcher 3, last of us 呢d 直程係藝術品
Switch 個堆我冇玩, 但d細路係可以成班玩到咔咔笑

手機d game 唔會見到呢D
根本唔係設計黎娛樂
而係專登設計到令人沉迷, 激到你課金
所以我買左switch
咁細個芒有乜好玩
啲game又on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞