泰國運毒案牙朗哭訴:同70人訓地下 日日洗廁所 搞到全身生野

1001 回覆
573 Like 14 Dislike
比佢成功帶到貨,成6千萬貨,$200索一次,你話嚴唔嚴重
唔洗死算你撿到啦!
直必
運毒害撚死幾多人你知唔知 佢咁樣都唔算叫做散貨?佢唔運 何來有貨散
況且可能依幾條撚樣只係用黎聲東擊西 背後已經有一大批毒品運出黎都唔定
佢地害死既人多到你想像唔到
唔該下次你用你個死人腦諗下先好講野
屌你老母 少少面都唔留俾我
社會既上資源 成本要花費好多因毒品帶黎影響

朋友唔好on9 重判好正常
你想係邊個point度比返啲面你 我就真係搵唔到邊句值得認同
反而我信佢唔知入面有毒品,因為為少少錢去運毒實在太on9
如果係計連帶關係 咁香港特首第一個要判死刑
我只係覺得吸食者本身都有責任
舉個例 有個人因為食煙肺癌死左
而佢死之前 政府用左一定資源醫佢
你覺得係邊個嘅責任?
A 吸煙者自己 B 煙草制造者
C 零售商 D 從制造者手上送貨去零售商嘅人
唔好忘記政府自己本身都立重稅 有得益
我屋企900呎住四個人都想死
你無理由因為有個人食煙生cancer死左
去拉個揸車送貨告佢有份殺人咖嘛
佢唔送貨 就無人買到煙?
無人買到就無人食?無人食就無人生cancer?
責任可能有 但係暫時未有見要重判喎
大哥你搵食煙同 冰毒比
冰毒食完會拎刀斬人 硬性毒品同煙既傷害差好遠呀
大把人飲酒揸車撞死人 唔禁埋酒?
飲酒果個撞死人 之後拉個做運輸送酒嘅 又係講唔通喎
如果係計連帶關係 咁香港特首第一個要判死刑
我只係覺得吸食者本身都有責任
舉個例 有個人因為食煙肺癌死左
而佢死之前 政府用左一定資源醫佢
你覺得係邊個嘅責任?
A 吸煙者自己 B 煙草制造者
C 零售商 D 從制造者手上送貨去零售商嘅人
唔好忘記政府自己本身都立重稅 有得益
你無理由因為有個人食煙生cancer死左
去拉個揸車送貨告佢有份殺人咖嘛
佢唔送貨 就無人買到煙?
無人買到就無人食?無人食就無人生cancer?
責任可能有 但係暫時未有見要重判喎
大哥你搵食煙同 冰毒比
冰毒食完會拎刀斬人 硬性毒品同煙既傷害差好遠呀
大把人飲酒揸車撞死人 唔禁埋酒?
飲酒果個撞死人 之後拉個做運輸送酒嘅 又係講唔通喎

酒=毒品?
類近嘢啦 睇你點定義嘅姐有時
毒品只係普世社會嘅價值觀
但事實上酒精都帶來好多社會問題
包捨性罪行 醫療負擔 成癮問題 等等
所以牙朗今次真係生於亂世 做替死鬼
分分鐘係毒犯定時定侯交人俾政府
講佢知 幾時有人送貨 貨俾政府起左
有新聞賣下 叫做做過下嘢
政府又賣返啲貨俾毒犯
大家有著數
明姐就醒目啦
呢條撚樣抵撚死 之前搞人條女
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞