[PC]上古卷軸集中討論區 21 新一年有新排版

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
If you cannot beat them
咁分返開囉,skyrim還Skyrim,eso還eso
唔緊要啦
我驚拆post 一年都推唔曬
大家都是上古卷軸不用分那麼細
幹你妹
If you cannot beat them

Never!
爭咩丫
兩樣溝埋變做Skyrim eso呀笨
eat them
eso加skyrim野入去啦,不過我過得eso有一點唔夠skyrim好既就係佢係呢個城犯罪係第二個城都會比人捉
同勢力先會捉 你帝國犯法 風暴斗篷嗰邊唔會理你
齊故長永遠是對的
唉,冇希望,聽朝繼續準時返工
早左跟我老母買佢隔離一兩個no.
唉,冇希望,聽朝繼續準時返工
早知跟我老母買佢隔離一兩個no.
次次望住堆冧把都係感應唔到
原來我真係冇超能力
明明係skyrim咁勁
齊故長好好人架
買邊個number無邊個number算唔算超能力
adore
都算 你係49個冧把入面買剩6個就得
同人討論左一晚終於搵到個超級完美嘅翻譯方案好爽

同埋我發現一直以黎都譯錯chimer 原來人地係讀kaimer
故長好波
為港爭光
個鬼婆把聲好似Chloe Price
話說尋晚繼續晨風地名翻譯
譯到ghostgate ghostfence嘅時候停撚左手
咁我記得我譯過ghostfence 係幽靈之障,就睇下點搞ghostgate 諗左幾個幽障之關、幽障之門、幽障關口呢d硬係怪怪地
跟著去求救搵人比意見
一班話東方d 用鬼門鎮,但問題人地只係道閘
有條撚屌叫我用鬼門關 最後有個參考完鬼門關有靈感,叫我改做鬼屏同鬼屏關

既帶出左只係個關口,又帶出係鬼屏嘅一部份,最重要係保持一貫嘅簡練直接
話說尋晚繼續晨風地名翻譯
譯到ghostgate ghostfence嘅時候停撚左手
咁我記得我譯過ghostfence 係幽靈之障,就睇下點搞ghostgate 諗左幾個幽障之關、幽障之門、幽障關口呢d硬係怪怪地
跟著去求救搵人比意見
一班話東方d 用鬼門鎮,但問題人地只係道閘
有條撚屌叫我用鬼門關 最後有個參考完鬼門關有靈感,叫我改做鬼屏同鬼屏關

既帶出左只係個關口,又帶出係鬼屏嘅一部份,最重要係保持一貫嘅簡練直接

我都諗起鬼門關
叫幽冥之門會唔會型棍D
太中二 蒼翠誓約d fd
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞