[PC]上古卷軸集中討論區 21 新一年有新排版

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
新手啱啱開始玩skyrim求教
大家一開始果陣點上手?見d items樣樣都可以拎(籃呀,草呀果d), 但其實拎黎有冇用?
另外睇完d網上教學諗住玩潛行弓,但就算我升盡左潛行都係勁易俾怪發現
唔駛急住打怪嘅,較下難度,搵下錢練下技巧先囉
有個mod係裝左可以用鍋打鳩人
潛行已經跟網上攻略升到爆左
係咪應該用下匕首先,開波好似冇乜箭
一開波果個城市劈木把斧頭喺邊拎?
我嗰時直頭係email年代,睇短片睇睇下突然隻鬼大叫,我成個人彈咗起身 仲嚇親我屋企人

已經100, 一開始果個礦洞d敵人俾我殺晒但冇野執
同埋有冇得set兩組武器?
即係例如我遠距離就用弓,到隻怪行近就快速轉匕首咁樣?
飛佛左㩒Q
skyrim?你生命值咁低
建議你lengedary佢再升
skyrim升呢啲可以加魔法/生命
升100純粹為解鎖進階技能
之後lengendary係俾你繼續加乘你個魔/命
潛行已經跟網上攻略升到爆左[img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img]
係咪應該用下匕首先,開波好似冇乜箭[img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img]
潛行升爆左?100?
咁照計應該好勁架,可以係人地眼底行過都見唔到你架
匕首旁身,箭可以買可以執材料整,我懶
多數直接買
斧頭一開始個新手村溪木鎮就有好幾件:
Riverwood – Three known locations:
Riverwood Lumber Mill – One is located on a table behind the mill.
Faendal's House – Beside the pile of logs next to the fireplace.
Alvor and Sigrid's House – In the basement of the house.

已經100, 一開始果個礦洞d敵人俾我殺晒但冇野執[img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img]
建議你legendary佢再升
之後legendary係俾你繼續加乘你個魔/命

今日係咁打錯字
我玩到搵龍爪咋,應該唔駛咁快要多d血?
不過真係未慣打呢類game, 由白漫去古填俾中途d巨人打到冇得還手,去到古墳拎完龍吼又唔夠隻骨打
潛行已經跟網上攻略升到爆左[img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img]
係咪應該用下匕首先,開波好似冇乜箭[img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img]
潛行升爆左?100?
多數直接買
Riverwood – Three known locations:
Riverwood Lumber Mill – One is located on a table behind the mill.
Faendal's House – Beside the pile of logs next to the fireplace.
Alvor and Sigrid's House – In the basement of the house.

已經100, 一開始果個礦洞d敵人俾我殺晒但冇野執[img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img]

今日係咁打錯字
不過真係未慣打呢類game, 由白漫去古填俾中途d巨人打到冇得還手,去到古墳拎完龍吼又唔夠隻骨打

而家冇MOD玩到礦洞嘅話
巴打你之後幾年應該唔洗打其他 game

白漫城個 area都算新手區所以你唔搞巨人應該冇咩難度
去旅館接下支線任賺錢 招入面個大劍女入隊 (or Riverwood個精靈)就易打好多
我玩緊switch版,所以唔會有mod啦
steam版都有,但部pc壞左
錢好似用途不大?冇乜野要買

咁hea ga
六年先第一次爆你之前做緊乜鬼
潛行升爆左?100?
多數直接買

今日係咁打錯字

去旅館接下支線任賺錢 招入面個大劍女入隊 (or Riverwood個精靈)就易打好多

仲想介紹一堆 mod比你
不過強烈建議你玩pc

錢我平時買鍊金 D料同藥水
潛行升爆左?100?
多數直接買

今日係咁打錯字

仲想介紹一堆 mod比你
不過強烈建議你玩pc

錢我平時買鍊金 D料同藥水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞